Er leven zorgen of de Voedselbank nog wel voldoende functioneert.
Er leven zorgen of de Voedselbank nog wel voldoende functioneert. Foto: Pixabay

Medewerkers Voedselbank opgestapt na onvrede

BUSSUM - Zeker zes medewerkers van de Voedselbank hebben het werk neergelegd na onvrede over het voedselbank-bestuur. Het zou gaan om chauffeurs en andere medewerkers.

door Sjoerd Stoop

De medewerkers hebben klachten over hoe de voedselbank omgaat met voedsel. De voedselbank heeft onlangs besloten ook voedsel dat de uiterste houdbaarheidsdatum heeft behaald op te halen van supermarkten en weg te geven aan de cliƫnten. De medewerkers hebben daar echter problemen mee.

Meer problemen
Volgens een van de vertrokken chauffeurs gaat het probleem echter verder dan dat. Er zou veel meer spelen.

Zonder er verder al te veel over te willen vertellen laat de chauffeur doorschemeren dat de medewerkers meer problemen hebben aangekaart. De medewerkers zouden een brief met zeventien klachten hebben opgesteld, maar zonder resultaat. Een van de chauffeurs werd door het voedselbank-bestuur weggestuurd, andere legden zelf het werk neer vanwege de kwestie.

De voedselbank bevestigt dat de medewerkers het werk hebben neergelegd, maar laat weten verder geen commentaar te geven op de kwestie. Wel zegt voedselbank-bestuurder Paul Konings te hopen dat alle problemen snel worden opgelost. Volgens hem gaat de voedselbank gewoon door met haar werk. Er wordt extra hard gewerkt om de voedselbank verder te laten draaien.

De medewerkers hebben een brief met zeventien klachten opgesteld

Wachten hoe het verder gaat
De spanningen tussen het voedselbank-bestuur en de medewerkers heeft ondertussen ook de gemeenteraad al bereikt. Hart voor BNM heeft zorgen over hoeveel voorraad de voedselbank nog heeft nu een groot deel van de chauffeurs geen eten meer ophaalt. Daarnaast heeft men zorgen of de voedselbank nog wel naar behoren kan functioneren vanwege de ontstane problemen. De gemeente Gooise Meren heeft meer dan honderd gezinnen die afhankelijk zijn van de bank.
Raadsvragen
Hart voor BNM stelde woensdag vragen over de kwestie aan wethouder Gerben Struik. De wethouder gaf aan van de problemen gehoord te hebben en te hopen dat het snel weer beter gaat. De wethouder stelt wel zelf er niets aan te kunnen doen. Het gaat vooral om een probleem dat het voedselbank-bestuur en de medewerkers zelf moeten oplossen. De gemeente heeft daar volgens hem geen rol in.