'Het Tussendoortje' is de droom van Miriam de Munk.
'Het Tussendoortje' is de droom van Miriam de Munk. Foto: Bob Awick

'Gezond eten en genieten'

BUSSUM - Miriam de Munk is nu twee weken de trotse eigenaresse van Het Tussendoortje, een gezellige lunchroom midden in het dorp waar ze gezonde ontbijtjes, koffie met iets lekkers en lunches serveert.

"Ik wilde al van kleins af aan iets beginnen en hier in Bussum komt mijn droom uit." Ze vertelt dat ze altijd al in de horeca heeft gewerkt en direct verliefd werd op het pand aan de Nassaustraat 7 in Bussum.
De Munk serveert hier 'healthy food met een cheatday ertussen'. Van een supergezonde pompoensoep tot een voedzaam bananenbroodje, een lekker ontbijtje of een verse salade. De menukaart is heel gevarieerd: er staat ook een lekkere punt appeltaart op de kaart. Want met een cheatday heeft De Munk het over een dag waarop je jezelf op iets lekkers en speciaals mag trakteren.

Gezond eten
De Munk staat zowel in de keuken als in de bediening. "Ik ben al langere tijd bezig met gezond eten. Dat wil zeggen zonder geur- en kleurstoffen en geraffineerde suikers. Maar daarnaast vind ik het ook belangrijk dat je lekker in balans bent."

Supergezellig
"Steeds meer mensen vinden een gezonde levensstijl belangrijk en ik ga met mijn tijd mee. Hier eet je heel makkelijk gezond en het is ook nog eens heel erg lekker en supergezellig", lacht ze.