Er komen drie appartementencomplexen.
Er komen drie appartementencomplexen. Foto's: Bob Awick

Eerste woningen voormalig MOB-terrein opgeleverd

BUSSUM - De eerste woningen zijn opgeleverd van het Landgoed Nieuw Cruysbergen op het voormalige MOB-terrein. Waar op de ene plek nog imposante hijskranen staan, wordt er een paar meter verderop druk geklust.

door Yvette de Vries

De bewoners van de eerste vier bungalows hebben hun sleutels dus ontvangen, maar het moment waarop ze de nagenoeg casco opgeleverde woningen ook kunnen gaan bewonen, duurt nog wel even. Eén toekomstige bewoner is vrij optimistisch. "Eind maart moet wel lukken." Die anderhalve maand zijn de laatste loodjes van een traject dat voor hen in 2015 begon met de inschrijving voor dit door hen gewilde plekje in Bussum

Zelf klussen
Ze hebben besloten om veel zelf te doen en daarmee houden ze volgens hun gevoel ook de vaart erin. Ondertussen melden zich ook de eerste leveranciers en ook een busje van een hoveniersbedrijf rijdt al rond.

Goois Natuurreservaat
Een korte rondleiding door een van de bungalows geeft een goed beeld van hoe het voelt om hier over een tijdje te mogen wonen. De bungalows grenzen aan het terrein van het Goois Natuurreservaat (GNR). De grazende koeien staren je van nog geen 50 meter afstand aan.

Vervolg opleveringen
Op het terrein komen naast nog een aantal bungalows ook drie appartementencomplexen en zeven blokken met twee-onder-een-kapwoningen. De volgende reeks bungalows wordt als alles volgens plan verloopt in maart opgeleverd. En de sleuteloverdracht van de eerste fase van de appartementen staat gepland voor komende zomer, zo rond mei/juni. De bewoners van de twee resterende appartementencomplexen krijgen naar verwachting in oktober/november hun sleutels overhandigd. Volgens Bouwbedrijf Giesbers verloopt de bouw prima volgens schema, maar de woordvoerder benadrukt wel dat het prognoses zijn. Hij houdt een slag om de arm: "We zijn ook afhankelijk van het weer." Wat betreft de twee-onder-een-kapwoningen: de eerste drie blokken (zes woningen) zijn over vier tot vijf weken klaar.

Het rommelt wel
De eerste bewoners hebben dan wel hun sleutels, het hele traject ging niet zonder slag of stoot. En ook nu, in de bouwfase, is er gedoe. Het meest recente issue is onenigheid over een hek dat de scheiding vormt tussen de openbare weg en een aantal andere bungalows. Volgens afspraak zou het hek zo'n acht meter naar achteren verschoven worden en daarmee wordt ook het perceel van de bewoners ruimer.

De gemeente heeft aangegeven dat de bewoners dit zelf maar moeten regelen met het bouwbedrijf. De bewoners hebben op hun beurt al laten weten dat de gemeente zich aan de al vorig jaar gemaakte afspraken moet houden en dat ze anders naar de rechter stappen. De woordvoerder van het bouwbedrijf liet in een reactie weten hier geen partij in te zijn.

Eind maart staan hier de eerste verhuiswagens.