In het Bros-gebouw komen lofts.
In het Bros-gebouw komen lofts. Foto: Noordersluis

Bensdorp: 15 weken slopen en na de zomer bouwen

BUSSUM - Nog een kleine week wachten en dan is het zover. Zes loftwoningen uit het project Bensdorp gaan op 7 februari in de verkoop. Ze komen in het, onder veel Bussumers bekende, Bros-gebouw.

Wie een loft weet te bemachtigen kan er waarschijnlijk eind 2018 in gaan wonen. Er moeten nog flink wat renovatiewerkzaamheden worden verzet aan het Bros-gebouw. De sloop van de andere gebouwen op het oude fabrieksterrein van Bensdorp is onlangs in gang gezet. Het Bros-gebouw is het enige pand dat niet tegen de vlakte gaat.

Sloop duurt 15 weken
De sloop gaat zo'n 15 weken duren. De bouw gaat, als alles volgens planning verloopt, van start na de zomervakantie en na de zomervakantie gaat er gebouwd worden. Een kijkje nemen op de plek waar de lofts komen kan al wel op 16 februari. Dan is er een speciale kijkdag georganiseerd door bouwbedrijf Noordersluis. Als alles uiteindelijk klaar is dan is het oude fabrieksterrein omgetoverd tot een plek om te wonen, werken en recreëren. Bouwbedrijf Noordersluis benadrukt dat daarbij het industriële karakter behouden blijft.

De lofts kun je kopen, maar er komen ook huurappartementen

De lofts komen op de eerste en tweede verdieping. Ook hebben ze twee parkeerplaatsen en een berging. De grootste loft heeft 200 m2 woonruimte, de kleinste is ongeveer 165 m2. De lofts zijn overigens de enige koopwoningen uit het hele project Bensdorp. Kosten: vanaf € 540.000. Op het terrein komen flink wat huurappartementen. Woningcorporatie Dudok Wonen gaat 40 huurappartementen voor de sociale sector aanbieden en via Delta Lloyd komt er eenzelfde aantal op de markt, maar dan in de vrije sector. Wie daar interesse in heeft moet nog even wachten. Inschrijving vindt meestal pas een jaar voor oplevering plaats.
In principe worden alle woningen op ongeveer hetzelfde moment opgeleverd. Eind 2018 dus. Het is volgens Noordersluis niet de bedoeling dat mensen een jaar in een bouwput wonen.
Een woordvoerder van Noordersluis laat weten dat de brochure met informatie over het project op te vragen is vanaf 7 februari. "In de brochure staan verschillende indelingen voor de lofts, maar de kopers kunnen zelf met ideeën en wensen komen." Hiervoor heeft Noordersluis LEVS Architecten ingeschakeld.
Op het Bensdorp-terrein is ongeveer 3500 m2 ingeruimd voor activiteiten van stichtingen, ondernemers en cultuur-maatschappelijke initiatieven. Die meters zouden volgens Noordersluis allemaal al vergeven zijn. Een van de huurders is de Nieuwe Muziekschool. Verdere namen wil het bouwbedrijf niet noemen. Maar er zijn in ieder geval geen restaurants onder de lofts gepland, daar komen kantoren. Welke dat zijn, hopen ze vlak volgende week bekend te kunnen maken, Onder een deel van de huurappartementen van Dudok Wonen komen ook kantoren. De begane grond onder het gebouw van Delta Lloyd is voor kantoren en cultuur-maatschappelijke initiatieven.