Sanderse bood haar excuses aan.
Sanderse bood haar excuses aan.

Marleen Sanderse door het stof

NAARDEN/BUSSUM - Wethouder Marleen Sanderse heeft haar excuses aangeboden na de ontstane ophef over de aanpak van de spoorwegovergang aan de Comeniuslaan. Met de excuses en de belofte tot beterschap was de kous voor het merendeel van de raad af.

De gemeenteraad aanvaardde de spijtbetuiging en zette haar verder niet onder druk. Enkele raadsleden vonden zelfs dat de wethouder überhaupt geen fouten had gemaakt.
Marleen Sanderse lag onder vuur vanwege haar optreden en gedane beloftes rond de spoorwegovergangen aan de Comeniuslaan. De overgang moet worden aangepakt en het doel is deze veiliger te maken. De wethouder zei dat de raad hier zeggenschap over had en het plan eerst aan de raadsleden voor te leggen. Later bleek dat de raad daar niets over te zeggen heeft. De overgang wordt beheerd door ProRail die als enige de beslissingen erover neemt. De gemeente mag alleen de weg naar de overgang toe aanpakken. De wethouder stelt dat achteraf gezien de formulering niet gelukkig is geweest. Daarnaast werd haar verweten bepaalde onderzoeken over de spoorwegovergangen van Naarden en Bussum te laat naar de raad te hebben gestuurd.
Sanderse kijkt wel met een tevreden gevoel terug op het interpellatiedebat van vorige week. "Ik ben blij dat er helderheid is over waar we als gemeente over gaan en waar ProRail over gaat. We zetten als college in op heldere en actieve informatievoorziening richting raad. En ik zie uit naar de diverse participatieavonden omtrent de inrichting van de weggedeelten die naar de overwegen toe leiden."
Overigens was wel de teneur dat de hele gemeenteraad hoopte te leren van het voorval.