Tv-expert Frederik Baerveldt neemt iedereen mee langs de 20 highlights.
Tv-expert Frederik Baerveldt neemt iedereen mee langs de 20 highlights.

Echte Rembrandts kijken op Kunst en Antiek Weekend

NAARDEN - Maar liefst 20 zeldzame en originele etsen van Rembrandt van Rijn zullen de komende dagen te zien zijn in de Grote Kerk van Naarden. Hier wordt namelijk de 20ste editie van het Kunst en Antiek Weekend gevierd met allerlei inspirerende kunstacties rondom het getal 20.

De succesvolle kunst- en antiekbeurs trekt al jaren rond de 10.000 bezoekers naar de Vesting. De laatste jaren zijn er ook steeds meer exposanten die afkomen op het formaat van de beurs. "Naarden zet zich met dit evenement echt op de kaart als het gaat om kunst en antiek", laat directeur Marlo Reeders van de Grote Kerk weten. "Het evenement is samen met La Table een van de grootste evenementen die we hebben. De opbrengst van één beurs staat gelijk aan tien concerten. Het is goed om te zien dat veel lokale ondernemers ook aanhaken, want bezoekers zullen het evenement ook aangrijpen om de Vesting in te gaan."

De meest in het oog springende exposant op deze editie is het Amsterdamse Douwes Fine Art. Kunstexpert Evert Douwes jr. zal de selectie van etsen van Rembrandt van Rijn aanvullen met een 20 minuten durende introductie. Verder is er dagelijks een rondleiding van 20 minuten door de bekende tv-expert Frederik Baerveldt (bekend van 'Cash op zolder') die de bezoeker meeneemt langs 20 highlights van de beurs.


Het Kunst en Antiek Weekend in de Grote Kerk van Naarden wordt gehouden van donderdag 26 tot zondag 29 januari van 11.00 tot 18.00 uur. Toegangskaarten kosten € 16,50. Jongeren die 20 zijn mogen vanwege het jubileum gratis naar binnen.