Han ter Heegde hier bij zijn afscheid van de gemeente Heerhugowaard.
Han ter Heegde hier bij zijn afscheid van de gemeente Heerhugowaard.

Gooise Meren verwelkomt nieuwe burgemeester

GOOISE MEREN - Han ter Heegde wordt vanavond (woensdag) geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Gooise Meren. Inwoners mogen hierbij aanwezig zijn.

De feestelijkheden beginnen om 19.00 uur tijdens een speciale raadsvergadering in de Grote Kerk van Naarden. Commissaris van de Koning Johan Remkes verzorgt de installatie. Ook zijn er toespraken van burgemeester Broertjes van Hilversum en van VVD'er Alexander Luijten, voorzitter van de vertrouwenscommissie die bij de benoeming van Han ter Heegde was betrokken. De kersverse burgemeester geeft zelf ook een korte toespraak.

Iedereen kan de kersverse burgemeester vanaf 20.00 uur de hand schudden tijdens de feestelijke receptie. Dit is ook het moment dat waarnemend burgemeester Albertine van Vliet, die afgelopen jaar burgemeester van Gooise Meren was, uitgezwaaid kan worden.

Han ter Heegde werd afgelopen november door de gemeenteraad. De burgemeester werd door de raad gekozen uit 17 sollicitanten. Daar ging een lange procedure aan vooraf. De gemeenteraad had veel moeite gedaan om met een goede profielschets te komen om zo de ideale burgemeester voor Gooise Meren te kunnen aannemen. Ook bewoners mochten aangeven welke eigenschappen ze belangrijk vonden.

Heerhugowaard
Han ter Heegde heeft lokale bestuurlijke ervaring, want hij was tot vorige week burgemeester in Heerhugowaard. Hij heeft daar twee ambtsperiodes vol gemaakt. Heerhugowaard is ongeveer even groot als Gooise Meren. In die zin is het geen promotie voor de nieuwe burgemeester. Maar Ter Heegde vindt met name een beginnende fusiegemeente erg interessant en wil zich buigen over het handhaven van de identiteit van de verschillende kernen.

Maandagochtendtweet
Naast ervaring als bestuurder stond ook in de profielschets dat de voorkeur uitging naar een 'mensenmens'. Ter Heegde is daar al een paar uur voor zijn installatie mee van start gegaan: hij leest morgenochtend voor op een peuterspeelzaal in Bussum. In Heerhugowaard liet Ter Heegde regelmatig zijn gezicht in de samenleving zien en wordt hij geroemd om zijn ijzeren geheugen en betrokkenheid. Zijn laatste daad was het openen van een veteranenhuis in zijn woonplaats. Ook was hij daar regelmatig in zijn vrije tijd actief op het hockeyveld. Online is de nieuwe burgervader ook zichtbaar: iedere maandag stuurt hij om 9.00 uur een tweet zodat zijn volgers weten waar hij zich mee bezighoudt.
Morgen meer op de website van deze krant.

Elke maandagochtend stuurt Han ter Heegde een tweet
Afbeelding