Meer dan duizend hardlopers deden mee aan de cross.
Meer dan duizend hardlopers deden mee aan de cross. Foto Tom Veldman

Een échte cross door sneeuw en regen

BUSSUM - Een cross zoals een cross bedoeld is: dwars door de blubber en in de vrieskou. Toch weerhield dat de duizend sportievelingen er niet van om zaterdag aan de start te verschijnen van de tweede crosswedstrijd van het winterseizoen Regio Midden.

De atleten kregen het zwaar te verduren met sneeuw, regen en wind. Echte winterse omstandigheden dus voor de vele deelnemers. De hardlopers varieerden in de leeftijd van 6 tot en met 19 jaar oud. De afstanden die afgelegd moesten worden liepen uiteen van 625 meter voor de jongste deelnemers tot 4 kilometer voor de oudere jeugd.

Hardloopvereniging Tempo AV is erg te spreken over de opkomst. "We hadden 1030 deelnemers van 22 verschillende verenigingen uit de regio. Er werd hardgelopen over het mooie parcours door de bossen van de Franse Kamp. Wel waren er hier en daar wat kleine glij- en valpartijen. Gelukkig finishte iedereen. Na afloop kon men genieten van soep en broodjes. Veel dank aan alle vrijwilligers die uren in de kou stonden langs het parcours om alles in goede banen te leiden."