De spelers werden verrast met oranje shirtjes.
De spelers werden verrast met oranje shirtjes.

G-spelers schitteren in ING-filmpje

NAARDEN - Ze zijn er supertrots op, de spelers van de G-afdeling van voetbalclub NVC. Afgelopen week was 'hun' filmpje te zien met rapper Willie Wartaal. Het is een landelijk filmpje van ING waarin de bank aandacht vraagt voor G-voetbal met de Naardense club, met Willie Wartaal in de hoofdrol.

Het filmpje werd begin december al opgenomen op de velden van NVC, tijdens een speciaal ingelaste training: een onvergetelijke avond voor de spelers van jg1 en jg2 die er die avond bij waren. Marlous van Grieken, voorzitter van de G-afdeling, vertelt hoe bijzonder het was. "Het regende de avond van de opnames, maar iedereen was heel enthousiast. En Wille Wartaal deed het echt ontzettend leuk."

Spektakel
"Er waren best wel een aantal jongeren die het spannend vonden, maar Willie Wartaal was zo enthousiast en relaxed dat de meeste daar wel overheen kwamen. Hij kreeg de jongeren echt mee." Eerder was er een cameraploeg voor een televisiecommercial geweest en dan nu ook nog de ploeg met de rapper. In totaal duurde het spektakel zo'n twee uur. Best wel pittig als je normaal een uurtje op het veld staat tijdens een training, maar volgens Van Grieken vloog de avond om.

Shirtjes
Een ding is zeker, Willie Wartaal, of Willie Wortel zoals een van de jongeren hem noemde, heeft indruk gemaakt. Hij stond enthousiast te keepen, maakte met bijna iedereen een praatje en had tot slot nog voor alle spelers een shirt van het Nederlands elftal. Van Grieken: "Willie Wartaal had gezegd dat ze op hem mochten schieten als hij in het goal stond, nou, dat deden ze dan ook." Binnen de G-afdeling bij NVC spelen momenteel vier teams. In de teams zitten jongens en meisjes die in het reguliere voetbal niet zo makkelijk een plekje kunnen vinden. De reden is eigenlijk heel divers. In de teams spelen kinderen die bijvoorbeeld erg verlegen of juist druk zijn, een spierziekte hebben of gehandicapt zijn. ING is al jaren bij NVC betrokken als sponsor en heeft daarnaast ook een bijzondere band met de G-afdeling van de club. Het was dan ook niet de eerste keer dat de G-afdeling gevraagd werd om mee te werken.

Het filmpje met alle spelers, de trainer én Willy Wartaal is terug te zien op www.naardernieuws.nl.