Huizerweg 54 biedt plek aan 15 ondernemers.
Huizerweg 54 biedt plek aan 15 ondernemers. Foto: Bob Awick

Heart House nu officieel geopend

BUSSUM - De officiële opening van Heart House was afgelopen vrijdag, maar de deuren van het pand waren al vanaf september geopend. Een diepgekoesterde wens van Dorien van Nieukerken werd daarmee gerealiseerd: het creëren van een plek van verbinding die zo vertrouwd voelt als een huis.

"Ik ben er zo lang mee bezig geweest, zo'n opening is dan een moment dat voelt als een soort ontlading, een climax", vertelt Dorien kort voor het officiële moment. Om 14.00 uur was het dan zover. Bij de opening waren onder meer wethouder Marleen Sanderse aanwezig en er waren een aantal speeches. Daarna konden geïnteresseerden een kijkje nemen in het Heart House tijdens het open huis.

Huizerweg 54
Toen in september Dorien voortvarend van start ging met een handjevol andere ondernemers zaten ze nog deels in de verbouwing. Inmiddels is het grootste deel van het pand aan de Huizerweg, bekend als Huizerweg 54, gevuld.

Zo'n 15 ondernemers, door Dorien steevast als 'huisgenoten' betiteld, hebben er hun plek gevonden. Van coaches en trainers tot een fysiotherapeut en orthomoleculair arts. "Ze hebben er allemaal een eigen praktijk", vertelt Dorien enthousiast. Zelf heeft ze een praktijk voor mindfulness en yoga en ze geeft ook lezingen en workshops.

Concept
Dorien wilde met Heart House een echt concept neerzetten op het gebied van welzijn, zowel op persoonlijk en zakelijk vlak als op breder niveau. Het pand aan de Huizerweg is hiermee een soort verzamelpand geworden voor zelfstandig ondernemers, met het bedrijf van Dorien als founder en trekker. Voordat Heart House gerealiseerd kon worden zijn er maanden van onderhandeling met de gemeente - de eigenaar van het pand - aan voorafgegaan. Dat was in juli vorig jaar. Daarna werd er fors verbouwd. Het markante pand, in de stijl van De Amsterdamse School, stond toen al bijna 1,5 jaar leeg en er was de laatste jaren weinig aan gedaan. Voor de droom die Dorien in haar hoofd had moest er dus nog het een en ander gebeuren. Voorlopig staat dan ook genieten van wat er op dit moment is voorop. "De volgende droom is het in stand houden van dit concept en ik zit nog volop ideeën voor events, ook in het buitenland."