Afbeelding
Foto: Jessica de Jong

Pim Kamphuisen

Gepensioneerd, 74 jaar

Wat doet u in het dagelijks leven?
"Met name vrijwilligerswerk voor de Volksuniversiteit Naarden Bussum. Daar help ik bij het opstellen van het programma, met name op het gebied van kunst en cultuur. Verder ben ik adviseur fondsenwerving voor een groot onderwijsproject."

Sushi of stamppot?
"Sushi, heerlijk."

Wat zou je doen met 100 euro?
"Dan neem ik mijn kleinkinderen mee voor een leuk uitje, bijvoorbeeld naar Amsterdam."

En met een miljoen?
"Een groot deel zou gaan naar goede doelen in Nepal. Ik heb een hele speciale relatie met dit land. Eind van het jaar ga ik er weer heen om een trektocht te maken en ook onze huwelijksreis ging naar Nepal. Het land spreekt mij zo aan vanwege de leuke mensen, het boeddhisme en hindoeïsme en de prachtige omgeving. Wij slapen daar altijd in tenten, hebben niets van luxe. Dan waardeer je als je thuis bent weer wat je hier allemaal hebt."

Uw favoriete schilder?
"Van Gogh."

Lievelingsmuseum?
"Het Pont museum in Tilburg. Dit is een particulier museum met moderne kunst."

Mooiste plek in Gooise Meren?
"Het Bantam bos. Ze hebben daar de paden gerestaureerd zoals het oorspronkelijk was. Ik vind het daar met name in het voorjaar een heerlijke plek. Het is er ook altijd erg stil."

Welke poster hangt er boven uw bed?
"Dat is een beschilderd textieldoek dat ik tijdens mijn eerste reis naar India heb meegenomen. Dat was in 1972."

Hoe ziet uw ideale vrije dag eruit?
"Ik vind het heerlijk om in de tuin te werken, te rennen bij de Franse Kamp en een boek te lezen. Op tv kijk ik dan graag naar 'Podium Witteman' en 'Studio Sport' en daarna wil ik gezellig met mijn vrouw genieten van het avondeten."