Afbeelding

'We gaan hiphop brengen en een beetje kletsen'

BUSSUM - Voetballen had hij als kind graag willen uitproberen, maar nu hij met zijn grootste passie, muziek en radiomaken, aan de slag kan, telt dat eigenlijk niet meer zo. De 22-jarige Jordi Meewezen had zuurstofgebrek bij zijn geboorte, kan daardoor onder andere niet lopen en is in sommige dingen minder goed. Maar hij laat zich daar zo min mogelijk door beperken.

Jordi werkt, heeft een leuk sociaal leven en richt zich nu volledig op zijn grootste passie: muziek. Vanaf half februari is hij wekelijks, samen met co-host Leo Smits, te beluisteren op radioluca.nl, een nieuw internetradiostation met Bussumse roots. Ze gaan plaatjes draaien en een beetje kletsen. Afgelopen week mocht hij proefdraaien bij 6FM in Huizen en kreeg hij tips van ervaren radiomakers. "Het wordt echt heel leuk", aldus Jordi. Dat zijn droom nu uitkomt is voor een groot deel te danken aan zijn positieve levensinstelling. "Ik kan wel de hele tijd denken wat ik niet kan, maar daardoor verandert het niet. Ik roei met de riemen die ik heb." En daar komt hij een heel eind mee. Jordi werkt sinds 2014 bij Lucaweb en heeft de eerste paar jaar geholpen met het maken van websites. Na 2,5 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Dat werd dus radio maken. Een naam voor zijn programma heeft hij ook al: 'Not Fit For Society'. Een titel met een flinke knipoog naar zijn handicap. Maar ook een naam die getuigt van behoorlijk wat lef en humor. "Want," reageert Jordi, "ik doe het gewoon toch."

Jordi is al langer actief als rapper onder de naam Big Thoughts en hij heeft ook zijn eigen YouTubekanaal met daarop zijn eigen muziek. "Ik schrijf zelf de teksten, koop een melodie en rap daar vervolgens overheen", legt hij uit. Een mooi voorbeeld is zijn album 'Music Saved Me'. Voor zijn radioprogramma stelt hij playlists samen waarin ook zijn eigen muziek te horen zal zijn. Er komen ook bekende en minder bekende nummers langs. Het blijkt wel een flinke klus om nummers voor zo'n twee uur liveradio bij elkaar te sprokkelen. Veel tijd gaat dan ook zitten in het luisteren en zoeken op internet, maar ook via Spotify en nieuwsartikelen doet hij veel inspiratie op. Jordi: "Ik verheug me erop om straks met anderen de muziek te delen die ik leuk vind." Radioluca.nl is een spin-off van Lucaweb. Deze organisatie houdt zich vooral bezig met sociale, duurzame en culturele initiatieven en betrekt daarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De zender gaat binnenkort live en biedt een mix van muziek en live-uitzendingen rondom verschillende thema's. Ook is er aandacht voor Bussumse initiatieven. De programmering is naar verwachting eind februari rond.