Het grote vuur aan de Meentzoom.
Het grote vuur aan de Meentzoom. Bob Awick

Midwintervuur Blaricum steunt twee goede doelen

BLARICUM - Rotaryclub Blaricum-Centaurea organiseert dit jaar voor de vijfde keer het Blaricums Midwintervuur. Deze keer vindt het evenement op 8 januari vanaf 15.00 uur plaats aan de Meentzoom. Kerstbomen kunnen zaterdag al vanaf 12.00 uur worden ingeleverd, zodat zij deel kunnen uitmaken van de brandstapel van het midwintervuur.

Het Blaricums Midwintervuur draagt dit jaar een extra gloed in zich door het overlijden van Mariëlle Bakker, actief lid van de Rotaryclub, en onlosmakelijk verbonden met de organisatie van het evenement. "Zonder haar drive, inzet en energie, had het Blaricums Midwintervuur niet kunnen worden wat het ís geworden. Het is dan ook mede in haar nagedachtenis, dat het vuur op 8 januari opnieuw zal worden aangestoken", aldus de rotaryclub.
Ook dit jaar heeft de club weer twee goede doelen uitgekozen waar de opbrengst van het Blaricums Midwintervuur ten goede aan zal komen. Het zijn de lokale Sport- en Gymnastiekvereniging Vlugheid en Kracht en de landelijke Stichting Het Vergeten Kind.

Het lustrumjaar kent drie live optredens en een stamppottenbuffet. Daarnaast is de verkoop van loten voor de loterij alweer gestart. Artiesten die optreden zijn 'Soulman' Ivanildo Kembel, Michel Bak en troubadour Leon Lutterman. Er worden ook weer volop activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Een speciale 'Mystery Guest' zal dit jaar aan het rad draaien om de gelukkige prijswinnaars van de loterij te bepalen.
Zodra de schemer invalt, wordt het vuur ontstoken. Hierna is iedereen nog van harte welkom voor de afterparty. Meer informatie over de lotenverkoop en het programma is te vinden op de site midwintervuur.nl.