De Historische Kring Huizen onderneemt een bijzondere fietstocht.
De Historische Kring Huizen onderneemt een bijzondere fietstocht.

vrijdag 6 oktober

Mamacafé Huizen

Wijkcentrum Holleblok 10.00 uur

Week van de Opvoeding! We gaan daar een gezellige draai aan geven. Kom en laat je verrassen! Alle (a.s.) ouders met baby's en hun broertjes en zusjes tot 4 jaar zijn van harte welkom!

Informatiemarkt senioren

't Visnet 11.00 uur

Tijdens de Nationale Ouderendag, houden de Samenwerkende Ouderenbonden Huizen (SOBH) opnieuw een informatiedag voor alle 50-plussers. Op deze dag kunt u kennismaken de vele mogelijkheden die er zoal zijn om het leven van senioren zo aangenaam mogelijk te maken.

Kerstmusical informatiebijeenkomst (7+)

Dorpskerk 17.00 uur

Ben jij muzikaal en/of dol op toneelspelen? En wil jij op 17 december optreden tijdens het kerstfeest van Blaricum? Kom dan vrijdag 6 oktober naar de Dorpskerk in Blaricum voor meer informatie en een voorproefje. Zie ook www.protestantsegemeenteblaricum.nl.

Zaterdag 7 oktober

Repair Café

Vivium Johanneshove 10.00 uur

Repair Café Laren. Zaterdag 7 oktober in zorgcentrum Johanneshove te Laren met extra aandacht voor de fiets.

Historische fietstocht omgeving van Huizen

Botterwerf 13.30 uur

De Historische Kring Huizen onderneemt een bijzondere fietstocht waarin sporen uit het verleden centraal staan. wwww.historischekringhuizen.nl.

Wandeling met gids bij Laarder Wasmeer

't Bluk 14.00 uur

Zaterdag 7 oktober kunt u met een Gooise Natuurwacht een bijzondere (gratis) wandeling maken bij het (normaal afgesloten) Laarder Wasmeer. U wandelt met de gids door het prachtige gebied met stuifzanden en vennen.

Ouder & Kind Festival

De Krachtcentrale 9.30 uur

Het doel is om de verbinding tussen ouder en kind een boost te geven door samen deel te nemen aan de diverse workshops en lezingen. Buiten staan diverse kraampjes en een kinderplein. Toegang is gratis en workshop en lezingen tegen kleine bijdrage. www.ouderenkindfestival.nl.

maandag 9 oktober

Kinderexpositie (H)artgalerij Brinkhuis

Brinkhuis Laren 9.00 uur

Vanaf 9 oktober exposeren, in opdracht van bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum, de kinderen van de schilder- en tekencursussen van Emilie Lindenbergh werken in de stijl van Bart van der Leck, volgens de regels van de stroming die wij kennen als De Stijl.

Overstappen op Windows 10

Vivium Johanneshove 9.30 uur

Windows 10 biedt nieuwe mogelijkheden, zoals het Microsoft account, de Store waarin men apps kan kopen en Onedrive voor opslag in de Cloud. In deze workshop van vier dagdelen gaan wij in op die nieuwe mogelijkheden.

Spreekuur Rechtswinkel Huizen e.o.

Wijkcentrum De Draaikom 19.30 uur

De Rechtswinkel is opgericht op 10 mei 1977. Alle vrijwilligers zetten zich volledig belangeloos en zonder enig winstoogmerk in voor de Rechtswinkel Huizen. U bent welkom met al uw juridische vragen. Onze rechtswinkeliers staan u graag te woord. Wij vragen voor ons juridisch advies slechts een vergoeding van 4 euro.

dinsdag 10 oktober

Klaverjassen

Wijkcentrum Meentamorfose 19.45 uur

Elke dinsdag gezellig klaverjassen in de Meentamorfose, Landweg 5, Huizen. Aanvang 19.45 uur, kosten 1,50 euro. Tel. 06-11348678.

Samen stoeien, Ouder kind

Osorezu Dojo 10.00 uur

Er is niets leuker dan samen met je kind stoeien en ravotten. Leer in een veilige omgeving hoe je samen plezier kunt maken. Info: www.osorezu.nl/bsc/.

Computerhelpdesk de Brassershoeve, Huizen

De Brassershoeve 10.00 uur

Wij verlenen hulp op de door u meegebrachte laptop, tablet, smartphone of e-reader. Daarnaast beschikken wij over moderne apparatuur en software om oplossingen te demonstreren. U kunt zonder afspraak binnenlopen. De kosten bedragen 3 euro per hulpvraag. Voor meer informatie: www.debrassershoeve.nl. Ons adres is: Waterstraat 2 (achter de Oude Kerk) 1271 RP Huizen, 035-5256983.

woensdag 11 oktober

Windows voor Starters

Johanneshove 9:30

Windows 10 voor Senioren (50+) in 6 dagdelen, geen voorkennis vereist. Prijs 70 euro. In 6 dagdelen leert u: opstarten en afsluiten van de Windows computer, de Windows-omgeving, gebruik van de muis en het toetsenbord van de computer, maken en bewaren van tekst of brief met Wordpad, Internet gebruiken, E-mail gebruiken, introductie mappen beheren. Laptops zijn gratis ter beschikking voor de cursisten tijdens de lesuren. Deze laptops zijn voorzien van het meest recente besturingssysteem van Microsoft (Windows 10). Voor meer informatie een aanmelden kijk op www.seniorweblarennh.nl

Leesgroep Moderne Literatuur

De Hilt 10.00 uur

Deze leesgroep is zowel voor mensen die altijd boeken lezen en op zoek zijn naar nieuwe leestips, als voor mensen die zelden een boek lezen, maar dat graag frequenter zouden willen doen. Per bijeenkomst wordt een moderne roman besproken. Meer info en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Groepsles zangcoaching jongeren

Wijkcentrum Meentamorfose 18.00 uur

Voor jongeren van middelbare schoolleeftijd die graag zingen en dat ook beter willen leren. We gaan popliedjes instuderen met solo's en backing vocals, en misschien als afsluiting een klein optreden. Meld je aan bij Sarita: zingdingen@gmail.com.

Nieuwe reeks kooravonden Sarita's HARTKOOR

Wijkcentrum Meentamorfose 20.00 uur

Voor mensen die niet kunnen of durven zingen, en die er wel plezier in hebben: gezellig, laagdrempelig en opbeurend! In ongedwongen sfeer popliedjes en evergreens zingen. Geen auditie of stemtest, geen noten lezen: gewoon meezingen! Aanmelden: saritas.hartkoor@gmail.com.

Zoektocht naar een betekenisvol leven

Johanneskerk 19.30 uur

Op 23 september is Klaartje Cruijff - inwoner van Laren - gekozen tot Theologe des Vaderlands. Ze was jarenlang consultant tot ze zich realiseerde dat ze geen antwoorden vond op de grote levensvragen. Ze ging theologie studeren en maakte van de eeuwige zoektocht naar de zin van het leven haar beroep.

donderdag 12 oktober

Workshop Mandala tekenen

Manondalas 13.00 uur

Je maakt bij deze workshop nader kennis met rechte lijnen in de mandala. We gaan rechte lijnen nader verkennen door middel van tekenoefeningen. Daarna zetten we samen de mandala op. Deze workshop is goed te volgen voor beginners en gevorderden. Tekentalent is niet vereist. 25 euro. Opgeven via: www.manondalas