Bijeenkomst 'Focus op Talent!' voor vrouwen

Laren Het Brinkhuis in Laren is donderdag 19 oktober het decor van de bijeenkomst 'Focus op Talent!'. Eleonore Schins, Mirjam Vis en Mirjam Albada Jelgersma van het bureau Re-Job geven ieder een pitch om vrouwen te inspireren.

Aan bod komen een verhaal van toen, nu en de toekomst over vrouwen. Over hun positie op de arbeidsmarkt, hun economische zelfstandigheid, over hoe zij taken en talenten combineren. Hoe kregen zij ervaring, economische zelfstandigheid en erkenning?

Met Re-Job begeleidt het trio vrouwen met levenservaring naar de arbeidsmarkt. Vrouwen focussen op wat ze willen en kunnen, zodat werkgevers hun talenten en vaardigheden waarderen met een passende functie.

De bijeenkomst begint om 11.00 uur. Deelname, inclusief lunch tussendoor en eventueel een pitch, kost 22,75 euro per persoon. Wie de kosten wil afschrijven, ontvangt een factuur. Graag contant betalen bij binnenkomst op de ochtend zelf. Reserveren voor de bijeenkomst via gooischevrouwenzaken@gmail.com.

Elevatorpitch

Er is ook gelegenheid om in een elevatorpitch van één minuut het eigen bedrijf, cursus of boek aan de andere deelneemsters te presenteren. Belangstellenden moeten voor dinsdag 10 oktober laten weten of zij daarvoor in aanmerking willen komen. Er is gelegenheid voor drie pitches. Kijk ook op www.gooischevrouwenzaken.nl voor meer informatie.


Blijf-op-de-been- markt voor senioren

Huizen Amaris Voor Anker houdt tijdens de landelijke valpreventieweek komende zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur een blijf-op-de-beenmarkt voor senioren in de wijk.

Belangstellenden kunnen deze ochtend deelnemen aan testjes en informatie inwinnen om de kans op een val verkleinen. Ook is er informatie te verkrijgen over factoren die een rol spelen bij valincidenten. Een fysiotherapeut brengt valrisico's in kaart en mensen kunnen hun ogen laten opmeten.