Dichter Jan Willem Otten.
Dichter Jan Willem Otten. Foto's: Bastiaan Miché

Presentatie boek en het allerlaatste muurgedicht

NAARDEN - Het project 'Muurgedichten', een initiatief van de Naarder Hein Groen, is na drie jaar afgerond. Afgelopen zaterdag werden als afsluiting het boekje 'Dichter bij de stad: een poëtische wandeling door Naarden Vesting' gepresenteerd en een aantal regels van het allereerste gedicht op een muur van het Vestinghotel geplaatst.

De middag stond vol symboliek. Niet alleen was het plaatsen van het gedicht de hekkensluiter van het project, ook het gepresenteerde boekje is de afsluiting van een periode: het is de laatste uitgave van boekhandel Comenius. Voormalig eigenaar Emile Brouwer overhandigde het eerste exemplaar aan Willem Jan Otten.
Deze dichter woonde meer dan dertig jaar in de Vesting en twee van zijn teksten staan in het boek. Het idee voor de muurgedichten kwam van Hein Groen. Het project dat in 2013 startte resulteerde in maar liefst 16 gedichten, verspreid door de Vesting. Het eerste gedicht, van Otten, werd op 28 maart 2013 door toenmalig burgemeester Joyce Sylvester onthuld. Zij was, naast onder meer Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum, zaterdag aanwezig.

Moment van overhandigen.