Oude tijden herleven.
Oude tijden herleven. Foto: Erik-Jan Geniets

Bijna 5000 mensen genieten van Open Monumentendag

NAARDEN - Prima weer, de terrasjes buiten, historische boten in de haven. Een koud drankje erbij, kijken bij oude ambachten, een cadeutje kopen op de markt, een muziekje erbij en misschien een versgerookte paling. Er was weer genoeg te doen op Open Monumentendag.

De aftrap was zaterdagavond met de jaarlijkse gondelvaart. Een gezellige bedoening langs de haven waar de verlichte bootjes langskwamen. Er was muziek en de boten waren weer mooi versierd. De Draak behaalde de originaliteitsprijs.

Zondag was het Open Monumentendag. Wethouder Miriam van Meerten verrichtte de opening en daarna kon iedereen los. De musea waren geopend en trokken veel bekijks. Voorzitter Daan Rolandus van de organisatie denkt dat er bijna 5000 mensen zijn geweest. "De opkomst was hoger dan verwacht. Ik kreeg ook ontzettend veel leuke reacties op straat. Men vond het programma en de sfeer geweldig. Ik vond ook dat de kraampjes van de winkeliers veel mensen de Marktstraat in trok. Het weer zat mee en zoals ik zelf zei: het was slecht weer voor het strand, maar mooi weer voor Open Monumentendag."

Gezelligheid op straat, mede dankzij het lekkere weer.
Oude ambachten langs de kant.
Alle monumenten waren open, zoals hier de Grote Kerk met een muzikaal optreden.
Historische schepen in de haven.
Gezelligheid met kraampjes en terrasssen.
Opening met wethouder Van Meerten en Daan Rolandus van de Open Monumentendag.
Shantyliederen langs de kade.
Trommelkoning op plastic emmers.
De hoogste toren staat achter de meisje en viel 2 seconden later om.
Muziek en gezelligheid.