Voor het eerst in 45 jaar: een barbecue.
Voor het eerst in 45 jaar: een barbecue. Foto: Bob Awick

Vrijwilligers bedankt met bbq

NAARDEN - Dat de Stichting Burgerzin Naarden goed werk verricht weten we al jaren. Maar afgelopen zaterdag was het voor het eerst dat de vrijwilligers eens bedankt werden voor wat ze allemaal doen.

De stichting had afgelopen april een cheque ter waarde van 2.000 euro ontvangen tijdens het evenement Helden om de Hoek van de Rabobank. Tijdens dit evenement, met een feestavond in Spant!, was Burgerzin een van de vijf winnaars.

Opsteker
Een hele leuke opsteker voor de club die aan bijna ieder evenement in Naarden haar medewerking verleent. Of het nu de palmpasenoptocht, de sinterklaasintocht of de kerstmarkt is: ze zijn er altijd bij. En dat al ruim 45 jaar. Sommige van de vrijwilligers zitten er al sinds het eerste uur bij.

Voorzitter Aleid Hamelink: "In alle 45 jaar dat wij bestaan is een barbecue niet mogelijk geweest, aangezien we volledig afhankelijk zijn van subsidie."

Gezelligheid
Van de ruim 100 vrijwilligers kwamen ruim 60 mensen naar het feest bij Het Dek op het terrein van de Scouting. De barbecue werd verzorgd door Smorre catering. Mede vanwege het mooie weer was het extra genieten voor de vele vrijwilligers. Ze konden genieten van vlees, drankjes en gezelligheid.

Vrijwilligers
Rachel Plantinga van Stichting Burgerzin Naarden: "Het was echt een waardering voor wat ze doen. Al help je maar één keer per jaar mee als verkeersregelaar of op de boot van Sinterklaas, ieder jaar staan de mensen weer klaar. Het lijkt alsof we nu genoeg helpende handen hebben."

Er is wel een uitzondering. "De werkgroep Licht en Geluid zoekt nog versterking. Met name mensen met ervaring op dat gebied zijn welkom. Iedereen kan zich aanmelden via onze website stichtingburgerzin.nl."