Naarden liet goed van zich horen in Ommen.
Naarden liet goed van zich horen in Ommen. Foto: Anita Jansen

Allemaal in de prijzen

NAARDEN - Het was een dubbel feestje voor Muziekvendel Nardinc afgelopen zaterdag. De Wallenkraaiers en het Jeugd Orkest Next Generation (J.O.N.G) vielen allebei in de prijzen tijdens het kapellenfestival in Ommen.

Voor J.O.N.G was het de eerste keer dat ze meededen aan een dergelijk festival. Ze pakten direct een welverdiende derde plaats. De door de wol geverfde Wallenkraaiers gingen er overtuigend met de eerste plek vandoor. De voorzitter, Loek Jansen, van Muziekvendel Nardinc was supertrots. "Vooral het plezier in het spelen, de kwaliteit en de muziekkeuze vielen in de smaak bij het publiek", aldus Jansen, die zelf als 3e trombonist met de Wallenkraaiers meespeelt.

J.O.N.G viel ook op omdat ze het eerste jeugdorkest was dat meedeed aan het festival in Ommen. Jansen: "De groep is nu wel zo'n vijf jaar bij elkaar, maar voordat je klaar bent voor een dergelijk festival moet je wel een paar jaar samenspelen en ook in de bezetting moet je voldoende variatie aan instrumenten hebben."

Een groot deel van de groep van 40 man was vrijdagavond al naar Ommen gegaan. Na de dubbelwinst op zaterdag bleef vervolgens een aantal ook door feesten. Zij keerden pas zondag weer huiswaarts.