Ook de kleintjes vermaakten zich prima.
Ook de kleintjes vermaakten zich prima. Foto: Bastiaan Miché

'Een echte zomerse traditie'

NAARDEN - Het jaarlijkse festijn Naarden Ontvangt wordt volgens Marlo Reeders, directeur van Stichting Grote Kerk Naarden echt een zomerse traditie. Het toont volgens haar ook duidelijk de saamhorigheid in de Vestingstad. "Waar Naarden heel goed in is, is gezamenlijk de schouders ergens onder zetten. Cultuur en commercie vinden elkaar."

Op straat was het een gezellige drukte en het weer werkte gelukkig mee. De braderie trok veel bezoekers die zich ook de hapjes en drankjes goed lieten smaken. Julia Lanser had het in haar cafetaria zelfs zo druk dat ze weinig meegekregen heeft van alle activiteiten. "Ik heb wel van mensen gehoord dat het gezellig en druk was." Livemuziek aan het einde van de middag maakte het feestje compleet. En voor zover de kinderen niet op de bunjee-trampoline of in de zweefmolen te vinden waren, zorgden ze zelf voor vertier door een bijdrage aan het festijn. Zo werd er door een aantal muziek gemaakt en geprobeerd zo een zakcentje te verdienen.

Vestingzondagen
Naarden Ontvangt is onderdeel van de Vestingzondagen. Dit was de derde; de vierde en laatste is op 11 september met als thema Naarden Presenteert.