Varen is ook erg populair.
Varen is ook erg populair. Foto: Jessica de Jong

Toeristen belonen Naarden met een acht

NAARDEN - Bezoekers beoordelen Naarden na een kort verblijf of vakantie met een 8,0. Dat is het gemiddelde van de beoordelingen op Zoover.nl. Vooral de Vesting valt in de smaak bij de toeristen.

Met name de historie, de natuur, de gezellige sfeer en de vriendelijke mensen vallen in goede aarde. Het uitgaansleven scoort daarentegen wat mager.

De 'recensenten' geven een goed en vrij eenduidig beeld van hoe er over Naarden wordt gedacht en dan met name de Vesting. "Naarden is een mooi in stervorm omwald stadje dat veel te bieden heeft". "We hebben het Vestingmuseum bezocht en waren onder de indruk van de mooie displays en de uitleg. Je krijgt een mooi overzicht vadn hoe de vestingstadjes zijn ontstaan." Een andere review klinkt bijna als een pagina uit een plaatselijke VVV-krantje: "Het is een van de mooiste Vestingsteden in Nederland. Rondom de Vesting de dubbele vestinggracht met de Bastions. Stadswandeling met een gids. Het Vestingmuseum, het Stadhuis met authentieke inrichting, de Grote Kerk. De vele restaurantjes en zomers de terrassen. Een bezoekje meer dan waard. Schitterend onderhouden Vestingstad."

Andere plaatsen
Vergeleken met de rest van de regio scoort Naarden hoog. Alleen Weesp wordt door bezoekers met een 8,4 duidelijk positiever beoordeeld. Bussum scoort een 7,9, net als Hilversum. Muiden is met een 7,7 de hekkensluiter.