Vertrek Emmaschool naar ander gebouw onzeker

BUSSUM - Het wordt nog maar de vraag of de Emmaschool echt het schoolgebouw aan de Graaf Florislaan kan gaan betrekken. De Raad van State aarzelt toch of het wel akkoord moet gaan met de plannen voor de basisschool met ook veel leerlingen uit Naarden.

Buurtbewoners hebben al veel langer zorgen over de verhuizing. Ze stapten daardoor naar de Raad van State. De bewoners vrezen verkeers- en parkeerproblemen en met name geluidsoverlast. De gemeente stelde eerder dat het wel mee zou vallen met dat kabaal, omdat bewoners er slechts op beperkte delen van de dag last van kunnen hebben.

De Raad van State denkt daar toch anders over. Volgens de Raad van State worden alle normen overschreden en dat voor grotere delen van de dag. Er worden door de gemeente en de school geen maatregelen genomen om het geluidsniveau te reduceren. De Raad van State gaat daarom deels mee met de bezwaren van de omwonenden. En dat is opvallend te noemen, want eerder besloot de Raad van State dat er geen redenen waren om de plannen te schorsen en werden dezelfde bezwaren uit de buurt ongegrond verklaard.

Een uitspraak is er over zes weken.