Afbeelding

Minet Muizelaar

Ondernemer, bewustzijns- en stiltecoach, moeder, 45 jaar, woont 16 jaar in Naarden

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik ben bewustzijns- en stiltecoach. Ik werk nu aan een training voor moeders om de stilte op te zoeken. Verder werk ik aan de geluksroute door Naarden, ben ik buddy voor een Syrisch gezin en heb ik mijn eigen gezin met mijn vriend en twee puberzonen."

Wat is voor jou geluk?
"Stilte vinden in mezelf. Dan kan ik mezelf opladen en energie opdoen om vanuit daar verbinding te maken met de mensen om mij heen."

Met wie wil je nog een goed gesprek?
"Met Nelson Mandela. Hij heeft 27 jaar gevangen gezeten. Hij kent de weg naar binnen, heeft de stilte opgezocht en is daar krachtig uitgekomen."

Wat zou je doen met 100 euro?
"Uit eten in het restaurant van onze buren, genaamd Lokaal."

En met een miljoen?
"Geld in mijn bedrijf investeren. Mijn vriend de ruimte geven om wat afstand te nemen van werk. Een reis maken naar Indonesië. Ons huis opknappen. En voorkomen dat mijn ouders, indien nodig, naar een bejaardenhuis moeten."

Favoriete plek in Naarden?
"De Vestingwallen. Daar loop ik graag en houd ik met deelnemers schemerwandelingen in stilte."

Wat mist Naarden?
"Zoiets als Stricks Bakery Café dat je in Bussum aan de Nassaulaan hebt. Dat is een soort bakker, giftshop en theehuis ineen."

En waar heeft Naarden te veel van?
"Van galeries."

Wat voor muziek luister je?
"Bob Dylan, U2, Bløf, Acda en De Munnik.

Een dag de burgemeester?
"Dan zet ik mij in voor een goede integratie van vluchtelingen. Vaak zijn ze erg eenzaam, zitten ze de hele dag thuis. Ze spreken de taal nog niet goed en alles is anders."