Afbeelding
Foto: Bob Awick

Naarden herdenkt de gevallenen

NAARDEN - Naarden heeft woensdag de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Veel mensen kwamen naar het monument aan de Burgemeester van Wettumweg om te herdenken.

Even voor acht uur klonk daar de 'taptoe', waarna er om acht uur twee minuten stilte in acht werd genomen. Daarna werd er een krans gelegd en konden de bezoekers eveneens bloemen neerleggen voor het monument. Na afloop werd er nog een herdenkingsconcert gehouden in de Grote Kerk.

Eerder op de avond werd ook aan de Thierensweg de oorlog herdacht. Daar kwam onder meer burgemeester Albertine van Vliet een bloemstuk neerleggen.


Handen nodig voor rolstoel-4-daagse

NAARDEN - Er zijn weer hard vrijwilligers nodig om de rolstoel-4-daagse te kunnen laten doorgaan. Het evenement wordt gehouden van 30 mei tot en met 2 juni.

In het verleden ging de vierdaagse altijd door omdat scholieren dit deden als zorgstage. Dit is helaas afgeschaft, vertelt Erna den Hoed, de activiteitenbegeleidster van De Veste. Wie mee wil lopen en over een afstand van 5 kilometer een rolstoel kan duwen, vier avonden van 18.00 tot 20.00 uur, is welkom. "De bewoners genieten elk jaar weer van dit evenement en daarom willen we zo veel mogelijk mensen meenemen."

Aanmelden kan bij Erna den Hoed op 035-6957100.


Opgeven wallenloop

NAARDEN - Tempo Atletiek Vereniging houdt op zondag 22 mei de Wallenloop.

Meedoen kan aan de afstanden van 4, 7.5, 11 en 14.5 kilometer. Ook is er dit jaar weer de SKBNM kidsrun voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Inschrijven kan nog tot vrijdag 20 mei via www.inschrijven.nl. Kijk voor meer informatie op www.wallenloopnaarden.nl.