Afbeelding

Mooie opbrengst voor Jantje Beton

NAARDEN - Dansschool Jelly Jam Dance heeft 669 euro opgehaald voor de Stichting Jantje Beton.

Het geld werd opgehaald door jonge en oudere dansers die in Naarden met de collectebus langs de deuren gingen. De dansschool laat weten heel blij te zijn met het behaalde resultaat.


Zaterdag palmpasen- optocht

NAARDEN - De Stichting Burgerzin Naarden maakt aanstaande zaterdag de palmpasenoptocht door de Vesting weer mogelijk. De plek om te verzamelen is de Rehobotschool, vanwaar de optocht om 14.15 uur vertrekt.

De stoet gaat via de Westwalstraat, de Turfpoortstraat, Marktstraat, Cattenhagestraat, Pastoorstraat en Bussumerstraat tot de ingang van de dependance van de Rehobotschool. De optocht wordt opgevrolijkt door muziek van muziekvendel Nardinc. Na afloop is er een poppentheatervoorstelling.


Geen absolute voorrang statushouders

GOOISE MEREN - De gemeente geeft geen absolute voorrang aan statushouders bij het verdelen van huurwoningen. Dat verzekerde wethouder Van Meerten de gemeenteraad woensdag.

Net als de rest van het land moet de gemeente elk half jaar een groep statushouders onderdak geven. De gemeente stelt dat het huuraanbod eerlijk verdeeld wordt. Wel behoren statushouders volgens de wethouder tot een urgente groep. "We geven statushouders dus wel een beetje voorrang, maar wel net zo veel als andere mensen met een urgentieverklaring zoals hulpbehoevende ouderen. Ze vallen onder dezelfde groep. De hele streek werkt volgens deze regels", vertelde de wethouder na vragen van 50PLUS.