De app toont welke buren meedoen.
De app toont welke buren meedoen.

Buurtapp Nextdoor is
nu ook actief in Naarden

NAARDEN - Nextdoor heeft vorige week bij vele huishoudens in Naarden een flyer verspreid met de vraag mee te doen aan dit buurtinitiatief. Sommige wijken hebben in korte tijd al honderden leden. De app is bedoeld om buren met elkaar in contact te brengen en samen een betere buurt te vormen.

Duizenden buurten gebruiken Nextdoor om aan een prettiger en veiliger woonomgeving te werken. Denk hierbij aan het organiseren van een buurtwacht, het vinden van een betrouwbare oppas, tips te vragen voor een goede klusjesman of om die kleine kinderfiets te verkopen.

De missie van Nextdoor is om de kracht van technologie te gebruiken om samen betere buurten te bouwen.

Nextdoor zelf promoot de app voor een helpende hand, belangrijke alerts of gewoon voor gezelligheid in de buurt. De hoop van Nextdoor is dat het bijdraagt aan een betere buurt. Via google maps is het mogelijk een plattegrondje van de wijk aan te klikken en te zien welke woningen al meedoen (groen gekleurd) en welke nog niet (rood gekleurd).

Met diverse categorieën zoals gevonden en verloren / tips / vraag en aanbod kunnen de buren met elkaar in contact komen. Ook kunnen er evenementen aangemaakt worden, zoals een buurtbarbecue. Beter een goede buur dan een verre vriend, lijkt hierbij het motto te zijn. Via de flyer krijgen de bewoners een speciale code om in te voeren op de site van Nextdoor en zo lid te worden van de besloten buurtapp.

De politie Gooi en Vechtstreek is overigens bekend met de Nextdoor-app, die door heel het land actief is.