Waar gelden straks welke regels?
Waar gelden straks welke regels? Foto: Christian Pfeiffer

Gemeente werkt achter de schermen aan parkeerregels

GOOISE MEREN - Er wordt momenteel achter de schermen gesproken over het parkeerreglement van de gemeente.

Er moet een parkeerreglement komen zodat door de hele gemeente straks dezelfde regels voor parkeren gelden. Nu wordt er per kern nog met andere regels gewerkt. Er wordt onder meer nagedacht over wat parkeren straks gaat kosten. Voor de hele gemeente moeten voor alle verschillende parkeerdiensten dezelfde tarieven gehanteerd gaan worden. Dat zal betekenen dat een parkeerkaartje op bepaalde plekken duurder zal gaan worden en op andere plekken juist goedkoper.

Door te sleutelen aan de kosten kan de gemeente het parkeren ook meer gaan reguleren. Er wordt onder meer over nagedacht om parkeren aan straten waar doorgaans veel geparkeerd wordt duurder te maken dan aan straten waar een lagere parkeerdruk geldt. Dat zou enkele knelpunten moeten gaan oplossen. Voor dat voorbeeld geldt dat de gemeente er nog over nadenkt en eventuele plannen nog verder moet uitwerken de komende tijd. Er wordt gewerkt aan meer regels voor de hele gemeente.

Er wordt vanavond (woensdag) gesproken over de kaders voor de parkeerplannen. De gemeente gaat er dan verder mee aan de slag. Volgend jaar wordt er meer bekend over wat de gemeente exact gaat doen. De gemeenteraad moet er dan een klap op geven.