Muiden en Muiderberg doen het goed.
Muiden en Muiderberg doen het goed. Foto: André Verheul

Muiden krijgt een dikke 7,5 van bezoekers

MUIDEN - Bezoekers van Muiden en Muiderberg beoordelen de beide plaatsen met een 7,7. Vooral de combinatie van historie met het omliggende water en de terrasjes wordt goed gewaardeerd. Zelfs de jachthaven wordt genoemd op de beoordelingssite Zoover.nl.

Naast Pampus valt ook het Muiderslot goed in de smaak bij de toeristen. De 'leuke' geveltjes kunnen ook menigeen bekoren. "Er is veel te beleven", laat Mathilda weten. En ondanks dat ook de terrasjes goed scoren, krijgt het uitgaansleven een mager zesje.

Eenduidig beeld
De 'recensenten' schetsen een vrij eenduidig beeld van hoe er over Muiden wordt gedacht. De stad moet het toch vooral van de natuur en cultuur hebben.

Jachthaven
Een van de recensenten, Rinus, heeft er een klinkend verhaal van gemaakt. Het lijkt bijna wel een informatiefolder van een plaatselijke VVV. "Muiden is een klein vestingplaatsje aan de monding van Vecht die hier in het IJsselmeer uitmondt, in de Vecht liggen hier nog de voormalige 'zeesluizen', want in vroeger tijden toen de Afsluitdijk nog niet was aangelegd en IJsselmeer nog Zuiderzee was, was het waterpeil onderhevig aan getijden en moest bij hoog water de Vecht worden afgesloten. Langs de Vecht liggen bij de sluis wat leuke geveltjes en zijn er enkele terrasjes waar het levendig druk is. Vanaf de sluis heeft men een mooie blik op de jachthaven en het daarachter liggende middeleeuwse Muiderslot."

Andere plaatsen
Vergeleken met de rest van de regio scoort Muiden wel laag. Buurgemeente Weesp scoort uitzonderlijk hoog met een 8,4. Bussum krijgt van bezoekers gemiddeld een 7,9, net als Hilversum. Naarden doet het net iets beter met een 8.