Het staat nu elke dag wel vast.
Het staat nu elke dag wel vast. Foto: Edwin Bredius

Verkeersprobleem Korte Muiderberg snel opgelost

MUIDEN - Er gaat snel wat gebeuren om de nieuwe dagelijkse file op de Korte Muiderweg op te lossen. De gemeente en Rijkswaterstaat gaan maatregelen nemen om het verkeer beter te laten doorstromen.

De verkeersproblemen zorgen elke dag voor ongemakken. Vooral 's ochtends en 's avonds staat het met regelmaat vast tussen Weesp en Muiden. Soms staat het verkeer helemaal tot aan Weesp te wachten. Het zorgde de afgelopen weken voor vele klachten onder automobilisten.

Er worden nu enkele maatregelen genomen. Er wordt onder meer gekeken of de groentijd van de stoplichten kan worden verlengd.

Stopstreep verschoven
Daarnaast wordt ook de stopstreep mogelijk een beetje aangepast. Afgelopen week werd geconstateerd dat de streep wat verschoven moet worden om de detectie voor groen licht goed te laten werken, een van de voornaamste oorzaken van de verkeersproblemen. Vanaf de derde week van augustus moet het hoe dan ook al beter worden.

Verkeersprobleem zorgde afgelopen weken voor veel klachten

Dan wordt de volledige kruising, met twee stroken linksaf richting de nieuwe ontsluitingsweg naar de nieuwe toe- en afrit Muiden/Weesp, geopend. Dat verdeelt het verkeer al een stuk beter en moet de verkeersdrukte ook doen afnemen.

Verder op orde
De afgelopen weken hebben de gemeente en Rijkswaterstaat ook onderzoek gedaan naar de capaciteit van de weg. Er werd gekeken of de weg het verkeer wel aankan. Dat bleek op orde.