Luchtfoto van de enorme bouwput bij de Vecht.
Luchtfoto van de enorme bouwput bij de Vecht. Foto: GJ Schultz

Werk gaat laatste fase in

MUIDEN - Het is nog even doorbijten voor de Muiders, maar het werk aan het aquaduct gaat langzaam maar zeker de laatste fase in. Deze zomer wordt de laatste hand gelegd aan het enorme project. In augustus rijden de eerste auto's onder de Vecht door.

Op deze recente luchtfoto is goed te zien hoe de nieuwe snelweg al bijna helemaal klaarligt om onder de rivier door te steken. Het grootste deel is al geasfalteerd. Dit weekend wordt de lus uit de Weesperweg gehaald zodat het verkeer over het aquaduct naar Weesp kan rijden. Als de bypass uit de weg is gehaald, kan de aansluiting van de nieuwe snelweg op aquaduct 'Vechtzicht' beginnen. In augustus moet het werk grotendeels af zijn en kan Muiden gaan bijkomen van jaren van grote werkzaamheden naast de deur. De duizenden heipalen die voor het enorme betonnen gevaarte de grond in moesten staan immers nog vers in het geheugen.
Iets moois komt er voor terug. Als het aquaduct straks volledig operationeel is, kan de slopershamer in de enorme betonnen A1-brug over de Vecht. Die brug bepaalt al decennia het aangezicht van Muiden. Als de brug straks is verdwenen krijgt Muiden het oude aangezicht vanaf de Vecht weer terug. En is de file op de A1 verleden tijd waarmee Muiden zo vaak het landelijke nieuws haalde als de brug weer eens stuk was.
Lees verder op pagina 3.