Vlaggetjesdag wordt zondag 10 april ingehaald

MUIDEN - Muiden viert zondag alsnog de opening van het charterseizoen: dan wordt Vlaggetjesdag ingehaald.

De Muider schippers nodigen bezoekers uit om hun schepen te bewonderen en ook op de kade is er van alles te doen. Dit jaar belooft Vlaggetjesdag in Muiden grootser dan ooit te worden met een recordaantal deelnemende schepen. En daar zitten hele speciale schepen bij: onder andere de pakjesboot van Sinterklaas zal present zijn in de Groote Zeesluis. Ook zullen er weer een aantal Huizer botters te bewonderen zijn. Wie een stukje wil varen op een Huizer botter kan opstappen.

Veel extra activiteiten
Van 11.00 tot 16.00 uur verwelkomen de schippers van Zeilvloot Muiden belangstellenden aan boord. Er is alle gelegenheid om rond te kijken en kennis te maken met de traditionele zeilschepen, waarvan sommige al meer dan honderd jaar oud zijn.

Extra activiteiten
En alsof dat alles niet genoeg is, zijn er ook nog tal van extra activiteiten georganiseerd tijdens Vlaggetjesdag. Wie durft kan bijvoorbeeld (tegen een kleine vergoeding) met een supersnelle RIB het water op. Op de Herengracht is een markt met oude (nautische) ambachten.

Er is een recordaantal (shanty)koren dat op de schepen en op de kade zal zingen, er is een draaiorgel, er zijn muzikanten en de horeca in Muiden pakt uit met speciale menu's en acties. Verder ontbreken ook de poffertjeskraam, de haringkar en de palingroker niet. Het Muiderslot en Pampus zijn ook gewoon open voor het publiek.

Vlaggetjesdag werd eerder uitgesteld vanwege een storm op tweede paasdag. De voorspellingen zijn nu een stuk beter.