In de parkeerautomaat, bovenin, staat heel klein een gemeentewapen.
In de parkeerautomaat, bovenin, staat heel klein een gemeentewapen. Foto's: Christian Pfeiffer

Nog even en dan verdwijnt het gemeentelogo definitief

MUIDEN - Wie nu door Muiden loopt, komt te pas en te onpas het logo van de voormalige gemeente Muiden tegen. Jaren en jaren van gebruik wis je niet zomaar uit.

Wie kijkt naar de parkeerautomaten ziet ineens dat de QR-code bovenin bestaat uit het gemeentewapen van Muiden. Een klein detail. Maar wie er op gaat letten komt nog veel en veel meer voorbeelden tegen. Iedereen die de stad komt binnenrijden, passeert een bord 'Muiden, welkom'. Het is wachten tot de nieuwe gemeenteborden komen waarop staat: 'Muiden, gemeente Gooise Meren'.

De stadsplattegrond is ook nog uitgegeven door de gemeente Muiden en wie daar zoekt zal ook een logo van de gemeente vinden. Net zoals op het publicatiebord van de gemeente voor het stadhuis. In dat bord hangen overigens weer een aantal mededelingen geprint op... juist: papier met een gemeentelogo.

Kwestie van tijd tot ook gemeenteblauw verdwijnt

Het was Muider Bas Holzhaus die de voorzet gaf. Hij merkte als eerste op dat dit een verdwijnend fenomeen is nu Muiden per 1 januari is gefuseerd met Naarden en Bussum. De nieuwe gemeente Gooise Meren zal de komende jaren haar stempel gaan drukken op alle officiƫle uitingen. Het is dus slechts een kwestie van tijd voordat het Muider gemeenteblauw zal worden ingewisseld voor de nieuwe paars/gouden kleur van Gooise Meren.

Gemeente Muiden? Hier komt ook 'Kern Muiden' of gewoon 'Muiden' te staan.
Welkom in Muiden. Dat zal veranderen in Muiden, Gooise Meren.
Overal staat het, opvallend en onopvallend, maar wie het weet ziet het.