Het clubgebouw van de Adelaar naast het woonwagenkamp.
Het clubgebouw van de Adelaar naast het woonwagenkamp.

Woonwagenkamp heeft last van geluid De Adelaar

WEESP - Bewoners van het woonwagenkamp hebben last van de spelende muziekvereniging De Adelaar. Na metingen geeft het college van B en W de bewoners gelijk: de geluidsgrens wordt overschreden.

door Christian Pfeiffer

De gemeenteraad heeft deze maand een voorstel gekregen waarin voor bijna een ton aan geluidswerende maatregelen worden getroffen aan het onderkomen aan de Papelaan om de overlast te beperken.

Niet nieuw
Het probleem is overigens niet nieuw, er wordt al jaren geklaagd over de muziek, zo stelt de gemeente. De Adelaar verhuisde zo'n zes jaar geleden naar het nieuwe onderkomen. Sindsdien komen er met regelmaat klachten binnen bij de gemeente. Daarom is er ook een geluidsmeting gedaan.

Ook kijkt de gemeente al met een schuin oog naar de verwachte nieuwbouw naast de sportvelden. Deze toekomstige bewoners zouden ook kunnen gaan klagen over geluidsoverlast. Daarom worden er nu maatregelen voorgesteld.

Binnenkant
Het idee is om isolatie aan de binnenkant van het clubgebouw aan te brengen. Dat is het duurzaamst. Er is bijvoorbeeld ook over nagedacht om een muur tussen De Adelaar en het woonwagenkamp te plaatsen, maar dat is veel minder onderhoudsvrij en biedt geen oplossing voor de nieuwbouw aan de andere kant.

Forse overschrijding
Weesp is overigens niet verplicht om het clubgebouw van De Adelaar aan te passen, zo vertelt het college van B en W. Maar gezien de gemeten geluidsoverlast (ca. 61 d(B)A waar 45 d(B)A wordt geadviseerd) in het woonwagenkamp is het advies aan de politieke partijen om wel te isoleren.

Dit is een behoorlijke overschrijding van de normen en daarmee worden de klachten in ieder geval ook daadwerkelijk gemeten.

De gemeenteraadscommissie Algemene Zaken buigt zich woensdag 20 januari over de zaak. Die commissievergadering is vanaf 20.00 uur live te volgen via www.weespernieuws.nl.