Wethouders Anne-Marie Kennis en Gerrit Pas onthullen de grenspaal.
Wethouders Anne-Marie Kennis en Gerrit Pas onthullen de grenspaal. Foto: Bob Awick

Grenspaal siert rotonde Floris V Dreef met Aristoteleslaan

BLARICUM - Wethouder Anne-Marie Kennis uit Blaricum en wethouder Gerrit Pas uit Huizen hebben vanmiddag de grenspaal tussen de beide gemeenten onthuld op de rotonde van de Floris V Dreef met de Aristoteleslaan.

Zij deden dit door beiden hun vlag van de paal af te trekken. "Hij staat wel op Blaricums grondgebied, zodat duidelijk is dat de paal eigendom is van de gemeente Blaricum", stelde de Blaricumse wethouder.
Op de paal staat aan de ene kant een B van Blaricum en aan de andere kant een H van Huizen. "We doen dit samen, zodat we kunnen laten zien dat we uitstekend kunnen samenwerken als zelfstandige gemeenten", aldus Kennis. Over de rotonde tussen de Floris V Dreef en de Aristoteleslaan loopt precies de grens tussen de twee gemeenten. Pas: "Op deze manier blijft de geschiedenis in de toekomst behouden."
De palen vormden vroeger de scheiding tussen de twee gemeenten op de meentweiden. Ze lagen opgeslagen op de gemeentewerf van Blaricum en raadslid Ineke Breet vond het hoog tijd om ze weer in ere te herstellen.