Bas in actie.
Bas in actie.

Geen gevaar: gewoon voetballen op kunstgras

GOOISE MEREN - Bussumse en Naarder voetbalclubs kunnen gewoon voetballen op kunstgras. De rubberen korrels op de kunstgrasvelden leveren geen gevaar op voor de gezondheid, zo concludeert het RIVM.

De afgelopen weken werden korrels van honderd kunstgrasvelden, waaronder een veld van SDO, bestudeerd. Na chemische analyses bleek dat de hoeveelheden kankerverwekkende stoffen te verwaarlozen waren.

Veel te doen om kunstgras
Er was de afgelopen maanden veel te doen om de gevaren van de kunstgraskorrels. Hoewel de Bussumse en Naarder voetbalclubs gewoon bleven voetballen op kunstgras besloten andere clubs hun voetballers van het kunstgras af te halen.

De gemeente zat de afgelopen weken bovenop de eventuele gevaren van kunstgras en bekeek al of er eventueel maatregelen genomen moesten gaan worden voor het geval dat. Het lijkt onwaarschijnlijk dat er nu nog maatregelen genomen gaan worden. De gemeente laat weten dat de resultaten van het onderzoek de komende weken besproken worden met de betrokken clubs.


Naarder roeiers sterk op NK

NAARDEN - Roeivereniging Naarden kan terugkijken op een geslaagd NK indoor roeien in de sporthallen Zuid in Amsterdam.

Naarden was present met 23 roeiers tussen de 1800 deelnemers. Karin Lampen, dames veteraan in het B-veld, sleepte haar overwinning binnen in een tijd van 7.32 minuten.

Jeugdroeier Bas Bosman kwam uit in het juniorenveld. Pas 16 jaar oud trok hij zich in 6.25 minuten naar de finish. Dat leverde hem de titel Nationaal Kampioen indoor roeien op. "Ontzettend trots en het blik is dik verdiend", aldus zijn coach Mattijs Kok.