De ster blijft in Bussum.
De ster blijft in Bussum.

Soigné krijgt voor achtste keer een ster

BUSSUM - Restaurant Soigné aan de Kapelstraat mag ook komend jaar het predicaat 'Sterrenrestaurant' dragen.

Het Bussumse restaurant kreeg maandag in het DeLaMar theater in Amsterdam te horen dat het de eerder toegekende Michelinster behoudt. Het restaurant van chef-kok Dennis de Jong en Frank Velthuyse heeft de ster nu voor het achtste achtereenvolgende jaar. Enorm trots zijn de heren op hun prestatie.
Velthuyse: "Je weet maar nooit of je de ster binnenhaalt. Wel wisten we dat er een inspectie was geweest. De hoofdinspecteur zei dat het behouden van de Michelinster te vergelijken is met topsport. Wij focussen altijd op een constant niveau. De zaak loopt goed. Met name het Kookatelier en de workshops zijn een echte toevoeging. We zitten nu ook steeds vol met kerstborrels, private dining, noem maar op. De Kapelstraat ontwikkelt zich bovendien steeds meer als horecastraat en dat vinden wij heel positief."
Collega-eigenaar en chef-kok Dennis Jong vult aan: "Dat wij nu voor het achtste jaar op rij de Michelinster krijgen is iets waar we ontzettend blij mee zijn. Helemaal nu ook aangezien 2017 een extra feestelijk jaar wordt omdat wij dan 10 jaar bestaan."