Kraampjes in de Kapelstraat.
Kraampjes in de Kapelstraat. Foto's: Bob Awick

Bussum extra sfeervol door avondkerstmarkt en muziekpodia

BUSSUM - Voor het eerst werd dit jaar een avondkerstmarkt gehouden in het centrum. "Een geslaagd experiment", volgens een ondernemer uit de Kapelstraat. 'Sfeervol', 'gezellig druk' en 'lekkere muziek' waren veelgehoorde reacties. Naast kraampjes was er zaterdag ook op diverse plekken muziek.

Het idee voor het centrum kwam van de ondernemers uit de Kapelstraat. "We wilden het dit jaar anders doen en het idee werd door de rest van het centrum overgenomen." En sfeervol was het, ondanks de miezerige regen. In het centrum klonk er zaterdag al om elf uur kerstmuziek. Toen de kerstmarkt om 16.00 uur van start ging zat de stemming er al goed in en was het al bijna donker. De lichtjes zorgden voor een sprookjesachtig geheel. Stonden er in de Kapelstraat kraampjes van Bussumse ondernemers, op het Veerplein werd een ijsbaantje geregeld voor de schaatsliefhebbers. Zo kon er toch nog even geschaatst worden in Bussum. Ook in andere straten in het centrum heerste er een kerstsfeer. Veel ondernemers hadden gehoor gegeven aan de oproep om hun winkel tot 22.00 uur open te houden. Een tegenvaller voor het centrum was dat een aantal ketens niet meedeed en dat dit soms pas op het laatste moment bekend werd. Hierdoor haakte een ook een aantal kleine kleine ondernemers in de directe omgeving af.

Spiegelstraat
Zondag in de Spiegelstraat hadden bezoekers en ondernemers meer geluk met het weer. De straat stroomde al snel vol. Daar brachten ondernemers uit Bussum en omgeving hun waar aan de man.

Altijd druk in de Spiegelstraat.
Een klein schaatsbaantje op het Veerplein.
De levende kerststal.