De 38-jarige onderneemster heeft nu een webshop en een stenen winkel.
De 38-jarige onderneemster heeft nu een webshop en een stenen winkel. Foto: Yvette de Vries

Lifestyle-, kinder- en keukenspullen. ?

BUSSUM - Ze had al een webshop en daar is nu een stenen winkel bijgekomen. Lisette Maat opende deze maand aan de St. Vitusstraat Elegance Decostyle: een winkel vol lifestyle-, kinder- en keukenspullen.

Ze had al jaren een goedlopende webshop met showroom aan huis, maar steeds vaker vroegen klanten of ze ook een winkel had. Lisette liet het idee even bezinken, maar inmiddels belandde ook steeds meer van de voorraad van de webshop in haar huiskamer. Ze trok de stoute schoenen aan, verbouwde het pand aan de St. Vitusstraat en voelt zich helemaal happy.

Ze laat enthousiast een aantal spullen zien, waaronder fairtradelampen van hout met goudblad aan de binnenkant. "Dat zijn echt hardlopers", vertelt ze erbij. Naast het fairtrade-aanbod bestaat de collectie vooral uit natuurlijke producten met een stoere touch. Veel hout, bamboe, kussens en ook handgeknoopte kleden van oude T-shirts. Die laatste zijn haar eigen favoriet. Lisette kiest bewust voor een aantal Deense merken zoals Nordal, Broste Copenhagen en serviezen en potten van Hübsch: producten die wat stoerder en robuuster zijn.
De winkel is vooralsnog alleen van woensdag t/m zaterdag open. Woensdag, vrijdag en zaterdag in ieder geval tot 16.00 uur, op donderdag doet ze om 13.00 uur de deuren dicht. Ze heeft tenslotte ook nog haar webshop.