Voor de eerste keer samen ondernemen; de zussen hebben er zin in.
Voor de eerste keer samen ondernemen; de zussen hebben er zin in. Foto: Monica de Vries

Shoppen voor aanstaande ouders

BUSSUM - De twee zussen Adelina en Amelia trokken de stoute schoenen aan. Deze zomer openden zij een winkel aan de Herenstraat in Bussum: een babyboetiek met de naam Le Petit B.B.

Volgens Adelina kunnen ouders voor hun kroost, van pasgeboren baby tot peuters van een jaar of drie, er voor bijna alles terecht. Van hele babykamers, kleding, de eerste schoentjes tot kraamcadeaus en verzorgingsproducten. Zelfs inbakerdoeken liggen in het schap. De naam van de winkel hebben ze overigens niet zelf gekozen. Deze is, samen met onder meer de inboedel, overgenomen van een winkel uit Amstelveen. Adelina: "Veel klanten van die winkel komen nu naar Bussum. Daarnaast weten steeds meer mensen ons te vinden en binnenkort gaat ook de webshop live."

De zussen, die voor het eerst samen aan het ondernemen zijn, hebben er veel zin in. Adelina heeft als verloskundige ook wel enige affiniteit met een groot deel van de doelgroep. Daarnaast zijn ze allebei moeder van jonge kinderen. Enthousiast vertelt ze dat ze ook een deel van hun omzet aan goede doelen schenken. "We willen iets maatschappelijks doen en hebben vijf doelen uitgekozen die wij een warm hart toedragen. Iedereen die iets bij ons koopt mag aangeven naar welk goed doel hun voorkeur uitgaat." Een gewoonte die ze van hun ouders hebben overgenomen.