'Het gaat nu om de laatste loodjes, de afbouwfase'

door Yvette de Vries

NAARDEN - "Ja, het is nu echt aftellen tot de eerste overnachting", verzekert Wachter Muller. Nadat in februari de sloop van het voormalig stadskantoor op de hoek Marktstraat / Raadhuisstraat van start ging gaat het nu nog om de laatste loodjes. Nog een maand en dan is het Vestinghotel echt vol in bedrijf.

De benedenverdieping, de lounge met bar, bibliotheek en speelkamer, gaat waarschijnlijk al over drie weken open voor gasten, de eerst overnachtingen volgen half december.

De containers zijn al geruime tijd weg en je kunt het pand binnentreden via de hoofdingang. Allemaal tekenen dat het de goede kant op gaat met de verbouwing van het voormalig stadskantoor tot Vestinghotel. Wachter Muller ziet zijn droom in vervulling gaan. "Het gaat nu echt om de laatste loodjes, we zitten in de afbouwfase."Hij nestelt zich op de bank in de lounge op de begane grond. "Er komen nog kleine tafeltjes, een loungebank bij de open haard en een grote leestafel bij en dan is de ruimte wel gevuld."

Uitzicht op de Grote Kerk

Met aan de ene kant uitzicht op de Grote Kerk, en aan de andere zijde de bar waar druk gekookt wordt. "We zijn de kaart aan het voorbereiden", licht Muller toe. Om hem heen lopen nog diverse timmerlieden en schilders en ook wordt het laatste overleg met de verzekeringsagent afgerond. Zelf is hij nog druk in de weer met de verlichting.

De lounge oogt nu nog een beetje rommelig maar voordat het avond is, is het opgeruimd. Dan is namelijk het Historisch Café van Vereniging Vestingstad Naarden te gast. Muller: "Leuk dat we nu al dit soort bijeenkomsten kunnen hebben, maar we zijn en worden zeker geen evenementenlocatie." Ze mikken op af en toe een bijeenkomst of feestje. Hij noemt de plek ook liever 'de huiskamer van de Vesting', waar hotelgasten en mensen uit de Vestingstad en omgeving elkaar in de lounge tegenkomen en mixen. Een mengeling van verschillende mensen, van jong tot oud. "Ik verheug me er erg op dat het hier een hangout wordt. Een plek waar iedereen zich thuis voelt", aldus Muller.

Sfeer

Is beneden de sfeer al goed te voelen met op de muren zeegroen en blauw, boven moet er nog wel wat werk verzet worden. De muren staan er en ook de indeling van de kamers is gemaakt. De afwerking en inrichting moet nog gebeuren. Een rondleiding door de eerst en tweede verdieping geeft wel een goed beeld van hoe het gaat worden. Sfeervol en fris met behoud van de authenticiteit van het pand. "Alles is maatwerk, van de vloeren en deuren, tot de banken en de bar", benadrukt Muller.

Ondanks alle hectiek om hem heen blijft Muller opvallend relaxed ogen, ook nu de opening, 13 december, steeds dichterbij komt. Eigenlijk zou de opening in september plaatsvinden maar die datum werd niet gehaald. Er waren zoals bij elke verbouwing wel wat tegenvallers, maar volgens Muller geen onoverkomelijke. Hij kijkt ondertussen wel uit naar de opening en de eerste maanden die daarop volgen. Het voelt voor hem nu nog een beetje als een speeltuin, maar zodra het hotel geopend is dan is het menens. Dan is het aanvoelen hoe het gaat en zien of alles echt zo wordt als hij voor ogen had.

Ondertussen krijgt hij een seintje dat het zaak wordt om het blad voor de bar te gaan bestellen. Hij moet weer aan de slag, zijn rol als projectmanager is nog niet ten einde.