Sint trok deels op zijn witte schimmel door het dorp
Sint trok deels op zijn witte schimmel door het dorp Foto's: Bob Awick

Gewoon een leuk en gezellig feestje

BUSSUM - Verbouwing van het gemeentehuis, wel of geen zwarte pieten. Het had allemaal weinig invloed op de feestelijke intocht van de goedheiligman afgelopen zondag in Bussum.

De ontvangst was op het Wilhelminaplantsoen en dat bleek een prima alternatief te zijn voor het plein voor het gemeentehuis. Volgens Nico Schimmel van het organisatiecomité was de plek sfeervol, lekker compact en gezellig. "De logistiek was wel wat lastiger, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de sfeer op het Wilhelminaplantsoen." Dit jaar was ook de route iets anders ingekleed. Trok voorgaande jaren de goedheiligman nog op zijn schimmel door het dorp, dit jaar legde hij de afstand tussen het Wilhelminaplantsoen en het Julianaplein lopend af. Het bleek een goede zet omdat hij zo veel toegankelijker was voor de vele kinderen. Hij werd vergezeld door Zwarte Pieten met een zonnetje, een kinderkoor en de dansers van Van Harten.

Kleurplaat
Op het Julianaplein konden de kinderen traditiegetrouw Sinterklaas een handje schudden. Dit jaar werd ook een kleurplaat uitgedeeld die de kinderen in kunnen leveren bij het tijdelijke onderkomen van Sinterklaas, gebouw De Vonk aan het einde van de Nassaulaan.

Lekker dansen om warm te blijven.
Een briefje voor Piet of toch voor Sinterklaas?
De ontvangst was dit jaar op het Wilhelminaplein.