Het team van sprekers en vrijwilligers.
Het team van sprekers en vrijwilligers. Foto's: Hans van Goozen

TEDxGooiseMeren was 'verrassend, onderhoudend en inspirerend'

GOOISE MEREN - De organisatie van het evenement TEDxGooiseMeren kijkt terug op een hele bijzondere avond waar iedereen van genoten heeft. Zeven sprekers vertelden hun inspirerende verhaal op het podium van Studio Concordia. De zaal was dik uitverkocht en men luisterde ademloos naar de verschillende TED-talks (speeches).

Het thema was dit jaar de 'Blended Community'. Een verwijzing naar drie gemeenten die samen één worden, maar ook naar het wonen in een dorpse setting in combinatie met een stedelijke 'mindset'. Dat bleek uit alle zogenoemde TEDTalks, waarbij het draaide om technologie, entertainment en design. De sprekers, allemaal uit de gemeente, waren Muiderslot-directeur Bert Boer, ontwerper Reinier Bosch, Japan-kenner Azumi Uchitani, touwspringer Eric Herber, NOS-verslaggeefster Eva Wiessing, bergbeklimmer Wilco Dekker en app-ontwikkelaar Pieter Hasenaar.
De organisatie kreeg heel veel positieve feedback op het inhoudelijke programma. "Verrassend, onderhoudend en inspirerend," aldus voorzitter Frits Bussemaker namens de organisatie. "We willen dit volgend jaar zeker weer organiseren. Er zijn al, op ons verzoek, vanuit de zaal suggesties voor sprekers gedaan."

Pieter Hasenaar spreekt over de dementia-app.
Interactie met de zaal.
De vrijwillige barmeisjes.
Drukte tijdens het walking diner.
Een van de sprekers was Wilco Dekker over het opzoeken van het avontuur.
Hapjes in de pauze.