Pieter Hasenaar.
Pieter Hasenaar. Foto: Gerke van de Hoef

Pieter Hasenaar, ondernemer

GOOISE MEREN - TEDx wordt zaterdag in Bussum gehouden. TED staat voor Technologie, Entertainment en Design. Met korte TED-talks, speeches, wordt het publiek geïnspireerd. Het thema is de 'Blended Community', een verwijzing naar drie gemeenten die samen één worden en naar dorps wonen met een stedelijke mindset. Een van de sprekers is Muider Pieter Hasenaar.
Wie ben je?
"Ik ben Pieter Hasenaar, ondernemer en bedenker van de dementia-app."

Waar gaat jouw talk over?
"Ik vertel mijn persoonlijke verhaal waaruit blijkt hoe ik tot de dementia-app ben gekomen. Onze moeder kreeg dementie en wij vonden dat er maar weinig hulpmiddelen waren om haar te helpen. Dan doel ik op het aanbrengen van structuur in de dag van mijn moeder en om de familie te helpen met de communicatie rondom mijn moeder. Omdat we dit nergens konden vinden, zijn we dit zelf gaan oppakken. We begonnen ruim een jaar geleden in Gooise Meren. Inmiddels hebben 35 gemeenten dit overgenomen. We staan nu op het punt dit uit te rollen in Indonesië, Mexico, Japan en Finland. Want dementie in de wereld is overal gelijk. De wensen en problemen zijn overal hetzelfde."

TEDxGooiseMeren is komende zaterdag 29 oktober in de voormalige Studio Concordia in Bussum. Het programma is van 17.00 tot 21.30 uur. Kaarten kosten 40 euro, inclusief walkingdinner. Kaarten zijn te koop via www.tedxgooisemeren.nl.