Afbeelding
Foto: Bob Awick

Oversteek Franse Kampweg wordt breder

BUSSUM - Oversteken tussen de heides aan de Franse Kampweg zal een stuk veiliger worden. De middenberm kan breder worden dan in de eerste plannen werd geschetst en dat komt de veiligheid van het langzame verkeer ten goede.

Het bewonerscomité uit de Hilversumse Meent laat weten zeer tevreden te zijn dat hun inspanningen en de inspraak resultaat hebben gehad. "Er is extra opstelruimte voor het verkeer gevonden", laten ze blij weten. De provincie heeft de extra opstelruimte gevonden door het profiel van de weg enkele meters naar het noorden op te schuiven.

De provincie Noord-Holland begint in januari met de werkzaamheden om de Franse Kampweg veiliger te maken. Het werk wordt in twee delen verricht.

Voorbereiden in november
Eerst is het gedeelte aan de beurt tussen de stoplichten bij de watertoren en de rotonde bij de Nieuwe 's-Gravelandweweg. Hiervoor beginnen de voorbereidende werkzaamheden al in november. Denk hierbij aan het weghalen van struiken en het verleggen van kabels en leidingen. Verkeer kan langs de werkzaamheden rijden.

Het tweede deel van de weg, vanaf de rotonde langs de Gamma en Hocras tot aan de Hilversumse Meent-rotonde, staat later op het programma. Eerst zullen hier nog een aantal gesprekken over worden gevoerd met de omwonenden.


Toelichting op plannen Keverdijk

GOOISE MEREN - Het college zal woensdag 26 oktober toelichting geven op de voortgang van het project Keverdijk Naarden.

Het college heeft onderzoek laten uitvoeren naar het project. Er was namelijk twijfel ontstaan over de financiële onderbouwing van het project.

De uitkomsten worden gedeeld tijdens de politieke avond om 20.15 uur in het Stadskantoor Naarden.