Het was een trouwzaal, straks kun je er vergaderen.
Het was een trouwzaal, straks kun je er vergaderen. Foto: Bob Awick

'Per dag worden er drie vrachtwagens met afval afgevoerd'

GOOISE MEREN - Er werd de afgelopen week al heel wat werk verzet, maar afgelopen week werd alsnog het startschot gegeven voor de verbouw van het gemeentehuis. Het gebouw wordt verbouwd zodat alle ambtenaren straks op één centrale plek werken. De komende maanden staat er heel wat op stapel.

door Sjoerd Stoop

Als je het gemeentehuis bezoekt, kun je goed merken dat er gewerkt wordt. De parkeerplaats staat deels vol met bouwketen en grote containers voor bouwafval. Het gebouw zelf wordt deels afgesloten. "We gaan nu eerst ongeveer de helft van het gemeentehuis verbouwen", vertelt een van de bouwers. "We hebben de afgelopen weken al enkele delen van het gebouw ontmanteld, onder andere de trouwzaal. Daar hebben we een groot deel van het plafond weggehaald. Je kent het nauwelijks terug. Datzelfde geldt voor vele andere ruimtes."

Bouwafval
Dat de bouwers te maken hebben met een grote klus, merk je vooral aan de grote bergen met stenen en ander bouwafval. Er wordt gewerkt aan een totale make-over en daardoor werden de afgelopen weken al vele muurtjes gesloopt. "Om een beeld te geven: er vertrekken per dag drie volle vrachtwagens met bouwafval, zo veel halen we weg. We werken de hele week ontzettend hard, zelfs op zaterdag gaan we door. Allemaal om het werk zo snel als het kan af te hebben."

Kelder
De helft van het gebouw wordt verbouwd, aan de andere kant wordt door gemeenteambtenaren nog gewoon gewerkt. Terwijl de overlast voor bezoekers beperkt wordt gehouden, kunnen de ambtenaren de gevolgen van de verbouw goed merken. Om van de ene werkplek naar de andere te lopen moeten ze door de kelder van het gebouw.

Als alles volgens plan verloopt wordt het hele gebouw na komende zomer opgeleverd. De eerste helft al veel eerder: rond februari 2017.

Gemeentedirecteur Karen Coesmans en wethouder Jan Franx slopen een muur.
Zo tref je een groot deel van het gemeentehuis nu aan: heel veel rommel.