Honderden jongeren hopen op een glimp van de wereldster, maar was hij er wel?
Honderden jongeren hopen op een glimp van de wereldster, maar was hij er wel? Foto: Politie Gooise Meren

Grote gekte: fans zoeken Justin Bieber

NAARDEN/BUSSUM - Even werd er afgelopen weekend door een groot deel van Naarden en Bussum maar gesproken over één persoon: Justin Bieber. De wereldster bracht afgelopen weekend een bezoekje aan de twee plaatsen en dat zorgde heel even voor een grote gekte.

door Sjoerd Stoop

De gekte begon vrijdag toen de popzanger plots een bezoekje bracht aan Golfbaan Naarderbos om een rondje te golfen. Medewerkers van de golfbaan werden totaal verrast. "We werden 's ochtends gebeld met de vraag of er een popster kon komen golfen, er werd geen naam genoemd. We moesten vervolgens alles klaarmaken voor de komst van de popster zelf, nog eens acht bewakers, 4 auto's en een personal assistent. We hebben een kantoor omgetoverd tot kleedkamer en allemaal golfspullen voor hem moeten regelen, want ze hadden geen clubs en zo. Pas later bleek dat het voor Justin Bieber was. Dat was echt een grote verrassing", vertelt Romy Alberts van de golfbaan. "We hadden wel een beetje een vermoeden, omdat we wisten dat hij in het land was. Maar je moet altijd maar afwachten wie er komt."

De golfbaan regelde snel dat de wereldster even alleen de baan op kon, andere golfers mochten pas later komen om hysterische taferelen te voorkomen. Eenmaal op de golfbaan zelf bleek overigens dat 'Biebs' nog wel een golflesje kon gebruiken: na zes holes gaf de Canadees er al de brui aan.

Veel jeugd voor Archibald
Dat de wereldster om de hoek was, werd snel breed bekend onder grote groepen jongeren. Het zorgde voor allerlei geruchten. Er werd onder meer gezegd dat Justin Bieber 's avonds naar restaurant Archibald Schimmelpenninck was om een hapje te eten. Dat bleek echter niet zo te zijn.

Voor de deur van het restaurant aan de Brinklaan stonden toch al snel zo'n tweehonderd jongeren. Ze hoopten allemaal de beroemde zanger te zien. De jongeren zorgden voor een grote gekte: de politie moest er aan te pas komen om de rust terug te laten keren. Er stonden twee politieauto's om de straat deels af te zetten.

Bussumers Jorg, Shirley en Roar maakten een kort praatje met 'Biebs'

Een dag later wel
Een dag later was het wel raak. Zaterdag was het hem echt: Justin Bieber kwam voor heel even naar speelplaats Heidezicht aan de Randweg.

De wereldberoemde zanger, met een grote zwarte helm op zijn hoofd, maakte een stop met de scooter om even een drankje te halen. Bezoekers van de speelplaats hadden al snel door dat ze met 'Biebs' te maken hadden.

Bussumer Jorg Arntz, Shirley Kuypers en zoontje Roar kwamen hem tegen en maakten een kort praatje, waarna de zanger weer vertrok. Een kort filmpje staat op www.bussumsnieuws.nl. Justin Bieber moest naar Arnhem: daar trad de zanger 's avonds op voor een mensenmassa aan fans.

Justin Bieber, geheel rechts, gespot op de golfbaan.