Zeker 355 buren zijn tegen het hek.
Zeker 355 buren zijn tegen het hek. Foto: Bob Awick

Vrienden van Bredius bieden
355 handtekeningen aan

BUSSUM - Het actiecomité Vrienden van het Bredius voeren de druk op het gemeentebestuur op. Ze hebben vanochtend (woensdag) 355 handtekeningen aangeboden aan wethouder Marleen Sanderse op het stadhuis in Naarden. Hiermee willen ze voorkomen dat de gemeente hekken plaatst om 'hun' speelweide aan de Burgemeester s'Jacoblaan.

"Die ruim 350 steunbetuigingen laten zien dat de bewoners van het Brediuskwartier enorm betrokken zijn en grote waarde hechten aan het beschermd dorpsgezicht", betoogt woordvoerder Amon van den Borg. Behalve dat de bewoners 1,85 meter hoge hekken langs het groen geen gezicht vinden, zou het ook de speelruimte van de jeugd drastisch inperken.
Het hek zou de overlast van hangjongeren moeten beperken. Het plan om een hek te plaatsen was volgens Sanderse op aangeven van een aantal directomwonenden. Toen bleek dat een groot aantal Brediusbewoners bezwaar had, werd het plan eind september al opgeschort. Met de petitie wil het actiecomité zorgen dat het plan voor de hekken volledig van de baan is.