Voorzitter Jochem Jarigsma spreekt de menigte toe.
Voorzitter Jochem Jarigsma spreekt de menigte toe.

Ruim 60 matches op diner

door Jessica de Jong

GOOISE MEREN - De notaris heeft afgelopen maandag 63 matches goedgekeurd op het diner van het Platform Maatschappelijk Verbinden Gooise Meren. Een kleine 100 vertegenwoordigers van bedrijven en maatschappelijke organisaties zaten samen om tafel in de Grote Kerk in Naarden.
Bestuurslid Marijn Corsten laat weten dat er veel animo voor het evenement was. "Dit jaar voor het eerst in de prachtige kerk, voor de nieuwe gemeente en iedereen was feestelijk gekleed. Het was onze tiende editie. Er komt zeker een vervolg, maar wellicht in een andere vorm."
Gedurende de avond werd onder andere een kennismakingsspel gespeeld en men kon daarna met elkaar om tafel praten over vraag en aanbod. Er ontstonden leuke contacten maar ook concrete afspraken.
Corsten haalt een voorbeeld aan: "De Bussumse filmmaakster Andrea Bartosova, Slovaakse van oorsprong, zal bijvoorbeeld voor de Stichting Comenius Museum een film maken van de Comeniusdag. In ruil daarvoor krijgt ze een meet and greet met de Slovaakse ambassadeur die op die speciale dag in Naarden aanwezig zal zijn."
Een aantal geselecteerde sprekers kreeg de gelegenheid om te vertellen hoe ze de samenleving verbinden. Hoofdredacteur André Verheul van deze krant was een van de sprekers. Hij vertelde hoe de lokale krant zich in de samenleving beweegt en verbinding zoekt.