Bijzonder Bussums talent.
Bijzonder Bussums talent. Foto's: Bob Awick

Twee dagen lang genieten van de meest uiteenlopende kunstwerken

BUSSUM / NAARDEN - Stichting Kunstkring Artes heeft het afgelopen weekend weer vele kunstliefhebbers mogen ontvangen in de ateliers. Verspreid door Bussum, en een enkeling in Naarden en de Hilversumse Meent, deden 41 kunstenaars mee aan de Open Atelier Route.

Zichtbaarheid voor de kunstenaars, laagdrempeligheid richting de bezoeker en laten zien dat kunst niet altijd duur of onbereikbaar hoeft te zijn. Dat is waar het ook om draait tijdens het atelierweekend, naast natuurlijk genieten van wat er te zien is. En die opzet lijkt geslaagd. Het Denksportcentrum Bussum waar dit jaar de centrale expositie plaatsvond kreeg op zaterdag ruim 230 bezoekers te verwerken. "Een mooi aantal", vertelt Gertie Knepper van de kunstenaarsstichting. "Ik wist niet dat er zo veel kunstenaars in Bussum en Naarden waren en wat een grote diversiteit", waren veel gehoorde reacties. Van schilderijen tot naaikunst en van zilversmid tot houtbewerker. Er was voor elke kunstliefhebber wel wat wils. De Vliegdenweg was ook erg in trek. Behalve de kunstenaars trok ook de muziek daar zeker 200 bezoekers.

Strenge selectie
De Open Atelier Route is er speciaal voor leden van Artes. Bussum en Naarden tellen meer kunstenaars maar niet iedere kunstenaar is automatisch lid van de kunstkring. Knepper: "We hanteren een strenge selectie, de kunstenaars moeten wel een bepaald niveau hebben." Door de fusie krijgt de kunstkring wel steeds meer aanmeldingen. Ze zijn in korte tijd ook gegroeid van 60 naar 80 leden. Elke maand houden ze een ballotage en voor de komende twee maanden zitten ze dan ook al vol.

Praten over kunst, dat verbindt.
Gezellige muziek erbij.
Heel divers werk.