Het instituut werkt landelijk en zit sinds kort ook in Naarden.
Het instituut werkt landelijk en zit sinds kort ook in Naarden. Foto: Bob Awick

Snel je VCA-certificaat halen

NAARDEN - Wie zijn VCA-certificaat moet halen kan inmiddels ook terecht in Naarden bij instituut CEC. Vijf dagen per week kun je er terecht voor dit examen dat via de computer wordt afgenomen en de uitslag volgt direct.

"We doen er ook nog een VCA-pasje in creditcard bij als extra service", verkondigt Dan De Bruyckere, manager bij het Naardense exameninstituut. Naast alle voorkomende VCA-examens verzorgen ze ook VCU-VIL-examens en examens Face Fit-tester. Deze laatste wordt afgenomen bij mensen die maskers maken die gebruikt worden bij het werken met asbest.

VCA-certificatie wordt toegepast in steeds meer technische branches en beroepen. De bouwbranche is wellicht het bekendst, maar ook in de werktuigbouwkunde en elektrotechniek komt deze certificering steeds vaker als eis. De Bruyckere: "Eigenlijk wordt de certificering toegepast bij alles waar veiligheidsaspecten om de hoek komen kijken. Hierbij kun je denken aan het werken met heftrucks of schilders die op een steiger staan, maar ook aan bedrijven waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen. CEC verzorgt overigens geen opleidingen op dit vlak, ze hebben zich gespecialiseerd als examencentrum. Meer informatie is te vinden op www.instituutcec.nl.